Estetikli göğüs duyarlılığını kaybetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Estetikli göğüs duyarlılığını kaybetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin en çok okunan bilim dergilerinden Focus'un şubat sayısında yer alan bir yazıya göre estetik operasyonların büyük çoğunluğunda göğüslerde duyarlık kaybı olmuyor. Ancak bazı riskli operasyonlar, göğüslerde duyarsızlaşmaya neden olabiliyor.

Olaya iki farklı açıdan bakmak gerekiyor. Göğüslerin biçiminin düzeltilmesi ya da boyutunun büyütülmesi operasyonlarında duyarlık kaybı gibi bir şey söz konusu değil. Sadece operasyon sonrası geçiş aşamasında belli bir duygu kaybı olabiliyor.

Ancak azaltıcı mastoplastik operasyonlarda, yani göğüslerin küçültülmesi için yapılan cerrahi müdahalelerde bazı sorunlar yaşanıyor. Eğer göğüs çok iriyse bu durumda ‘‘thorek’’ yönetmi adı verilen bir operasyon uygulanıyor. Bu yöntemde önce göğüs boşaltılıyor ve daha sonra yeniden dolduruluyor. İşte bu tür plastik cerrahi operasyondan sonra göğüsler duyarlığını tamamen yitiriyorlar. Ne var ki bu tür operasyonlar çok ender uygulanıyor ve genellikle 1.5 kilogramdan ağır göğüslerin küçültülmesinde öneriliyor.

Bazı cerrahlar çok düşük göğüslerin dikleştirilmesi operasyonlarında da eğer göğüs fazla dikleştirilirse ya da kesik çok derin olursa veya kesik ucu göğüs ucuna yakınsa duyarlık kaybı riskinin fazla olduğuna işaret ediyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!