Estetik yasağı geldi

Güncelleme Tarihi:

Estetik yasağı geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 11:42

18 yaş altındakilere zararlı olduğu gerekçesiyle göğüs estetiği yasağı geldi

Haberin Devamı

İTALYA'da Bakanlar Kurulu, 18 yaşından küçük kızların göğüs estetiği yaptırmalarını yasaklayan yasa tasarısına onay verdi.

Ülkede son yıllarda göğüs estetiği yaptıran kadın yaşının giderek düşmesi üzerine harekete geçen Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu durumun önüne geçen yasa tasarısını Bakanlar Kurulu’na sundu.

Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan yasa tasarısına göre, ailelerin rızasıyla olsa dahi 18 yaşından küçük kızların göğüslerine estetik operasyon yapılamayacak. Sağlık Daire Başkanı Francesca Martini, “Bu kararın yasalaşmasıyla, göğüs estetiği yaptıran kadınların sağlığına yönelik yasal düzenlemenin de temeli atılmış oldu. Artık bu alanda kuralsızlık olmayacak” diye konuştu.

İtalya Estetik ve Plastik Cerrahi Araştırmaları Topluluğu Genel Sekreteri Francesco D'Andrea ise, İtalya’da her yıl yaklaşık 85 bin göğüs estetiği operasyonu yapıldığını anlatırken, “Bunların yüzde 30'u kanser sonrası göğüsün yenilenmesi, yüzde 70’i ise sadece estetik amaçlı operasyonları oluşturuyor. Estetik operasyon yaptıranlar genelde 18-25 yaş grubu. Genel yargı 18 yaş altında estetik operasyon yapılmaması yönünde. Ancak yoğun talep var. Bu nedenle yasal düzenlemeye gidilmesi çok önemli.”

Haberin Devamı

Tasarının parlamentodan da çoğunluğun onayıyla geçmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!