Estetik olmak için Irak'tan Batman'a geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Estetik olmak için Iraktan Batmana geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 12:06

BATMAN'da geçen yıl açılan özel bir hastaneye estetik ameliyat olmak için Suriye ve Irak'tan çok sayıda kadının geldiği belirtildi.

Suriye'den 50'yi aşkın kadının estetik olmak için sırada beklediğini söyleyen plastik cerrahi uzmanı Ahmet Bulut, “Ucuz olduğu için bizi tercih ediyorlar. Yabancıların dışıda Batman'da ayda ortalama 70 burun istetiği ameliyatı yapıyoruz” dedi.

Kentte geçen yıl açılan özel bir hastane kentteki yaşayanlar dışında estetik ameliyat olmak için Suriye ve Irak'tan gelenlerin akınına uğradı. Son 1 yıl içinde hastaneye başvuran 429 kişinin yüzde 75'i burun estetik ameliyatı olurken, bir bölümü karınlarını gerdirdi. Plastik cerrahi uzmanı Ahmet Bulut, son dönemlerde hastanelerine Suriye ve Irak’tan da yoğun talep olduğunu belirtti. 1 ay içinde Suriyeli 7 kadına burun ve karın gerdirme ameliyatı yaptığını anlatan Bulut, şöyle devam etti:

“Suriye'den hastanemizde burun estetik ve karın gerdirmek için sırada bekleyen 50 kadın var. Suriye'nin yanı sıra Kuzey Irak’ta oturanlar da burada estetik ameliyatı olmak istiyor. Güneydoğu'daki illerdeki oturanların da talepleriyle karşılaşıyoruz. Burun estetiği ameliyatı olmak isteyenlerin, burunlarının yüzlerine uyması konusunda tercihi oluyor. İstanbul’da maliyeti 5 bin YTL'yi bulan burun estetiği ameliyatını burada 1.5-2 bin YTL'ye yapıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!