Esnaftan FP'li başkana, Atatürk posteri oyunu

Güncelleme Tarihi:

Esnaftan FPli başkana, Atatürk posteri oyunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi'nde işyerleri kapatılmak istenen oto tamircileri, FP'li Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik'in işyerlerindeki Atatürk posterlerine kızdığını öne sürdü.

Kayaönü kavşağındaki Hasan Hüseyin Özdemir, Mesut Can, Mehmet Bozan, Kamil Yıldız ve Yusuf Yiğit'e ait oto tamir atölyeleri yakınında bulunan ve belediye tarafından yaptırılan suni şelalenin görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kapatılmak istendi. Zabıta memurları ile işyeri sakinlerinin tartışmasına polis müdahale etti. İşyeri sakinlerinden Yusuf Yiğit üzerine benzin dökerek kendini yakacağını söylerken, güçlükle teskin edilerek gözaltına alındı.

ESNAFTAN SUÇLAMA

Diğer işyeri sakinleri, işyerlerinde Atatürk posteri ve Türk Bayrağı bulunduğu için FP'li Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik'in işyerlerini kapatmak istediğini öne sürdü. Yiğit, ‘‘İşyerimizdeki Atatürk posterleri başkanı kızdırdı’’ iddiasında bulundu.

Esnaf, başkanının isteği ile belediye tarafından yaptırılan camilere halı ve avize gibi eşyalar aldıklarını, böylece zaman zaman kapatma girişimlerini önlediklerini savundu. Polis müdahalesi ile işyerleri kapatıldı. İşyeri sahipleri, Belediye Başkanı Bozgeyik hakkında Gaziantep Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

BAŞKAN: ASLI YOK

Şehit Kamil İlçe Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, işyeri sahiplerinin Küçük Sanayi Sitesi'ne geçmesi için encümenden karar alıp buraları kapatmayı uygun gördüklerini belirterek şöyle dedi:

‘‘Kimse oturduğu mahalle veya evin altında tamirci, kaportacı dükkánı istemez. Biz oraya vatandaşların rahat soluk alabilmesi için güzel güzel park ve şelaleler yaptık. Belediye çalışanı arkadaşlarımızın da, bu iş yerlerinde bulunan Atatürk büstünün asılı olduğu yerden indirmek veya öldüğümüzde üzerimizi örten Türk Bayrağı'na saygısızlık yapmak gibi bir terbiyesizliği olamaz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!