Eskişehir'e Cincırlı ve atlı polisler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Eskişehire Cincırlı ve atlı polisler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 11:00

Eskişehir'de çalışmaları süren proje kapsamında halkın yoğun bulunduğu trafiğe kapalı alanlarda atlı, bisikletli ve cincırlı polis ekipleri görev yapacak.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından atlı polis ekiplarinin kurulmasına ilişkin onayın verilmesinin ardından Eskişehir'de başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.
 
At alımı konusunda Türkiye genelinde fizibilite çalışması yürütülüyor. At alımının ardından bu alanda görev yapacak polisler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin Mahmudiye ilçesinde kurulu Meslek Yüksekokulunda eğitim alacak. Atçılık bölümünde verilecek eğitimin ardından da eylül ayında atlı polislerin hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Bunun yanında Valilik, sivil toplum kuruluşları ve kent halkının desteğiyle ABD'de geliştirilen “cincır-sagway” adı verilen ulaşım araçları ile bisikletler de satın alınacak.

Polisler, “dünyayı değiştirecek şey” olarak tanıtılan araçlarla hizmet verecek. Bu araçlarla devriye gezecek polisler olayları takip edecek, hareket kabiliyetlerini artıracak.

Halkın yoğun bulunduğu trafiğe kapalı alanlarda eylülden itibaren atlı, bisikletli ve cincırlı polis ekipleri görev yapacak, vatandaşın daha huzurlu yaşamasına olanak sağlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!