Eskişehir'e atanan hakim Kuban odasını boşalttı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehire atanan hakim Kuban odasını boşalttı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 14:53

Balyoz davasında verdiği tahliye kararları ile gündeme gelen hakim Oktay Kuban, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) kararı ile Eskişehir'e atanmıştı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ndeki odasını boşaltan Hakim Kuban'ın bazı eşyaları kendisinin otomobiline kadar taşıdığı dikkat çekti.

Haberin Devamı

O HAKÄ°M 'ATATÃœRK TABLOSU' Ä°LE AYRILDI (WEB TV)   Â

Kuban, iki hafta önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görevinden alınarak Eskişehir’e atanmıştı. Dursun Çiçek ve Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu Balyoz sanıklarını tahliye etmesi ile gündeme gelen Kuban, bugün Beşiktaş’taki bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki odasını boşalttı. Polis koruması ile eşyalarını taşıyan Kuban, kameralar tarafından ‘Atatürk’ tablosu ile görüntülendi. Odasında bulunan Atatürk tablosunu da yanına alan Kuban, elindeki tabloyu korumasının da yardımı ile aracına koydu.

Kuban, daha sonra adliye kapısının önünde kendisi gibi Balyoz davasında tahliye kararı vermesiyle gündeme gelen ve HSYK tarafından Fatih Adliyesi'ne atanan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden Yılmaz Alp ile vedalaştı.

Haberin Devamı

DÜN İKİ HAKİMİN YERİ DEĞİŞMİŞTİ

Balyoz darbe planı soruşturmasından tutuklu zanlıların toplu tahliyesine imza atan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimleri Yılmaz Alp ile Tuncay Aslan'ın özel yetkileri dün kaldırılmıştı. HSYK, Alp'i Fatih Asliye Ceza Mahkemesi'ne, Aslan'ı ise isteği doğrultusunda Bakırköy Adliyesi'nde görevlendirmişti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!