Eskişehir'de tren seferleri rötarlı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde tren seferleri rötarlı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 08:26

KESK ve Türkiye Kamu- Sen tarafından 25 Kasım'da ülke genelinde yapılan bir günlük işi bırakma eyleminin ardından açığa 16 demiryolu çalışanının tekrar işe alınmasını isteyen demiryolcular, birçok ilde olduğu gibi Eskişehir'de de eylem yaptı. Çok sayıda tren Eskişehir Garında yolcuları ile birlikte bekledi.

Haberin Devamı

Gece yarısı Eskişehir Garı’na gelen KESK ve Türkiye Kamu- Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, alkış ve ıslıklarla 16 demiryolu çalışanının açığa alınmasını protesto edip basın açıklaması yaptı. Birleşik Taşımacılık Sendikası Şube Başkanı ve KESK dönem Sözcüsü Rıdvan Bozan tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“25 Kasım uyarı grevine katılan arkadaşlarımız TCDD Genel Müdürlüğü personel yönetmeliğine dayanarak teftiş kurulu kararıyla hukuksuz ve keyfi bir şekilde açığa alınmışlardır ve bu durum uyarılarımıza rağmen devam etmektedir. Eskişehir’de de Türk Ulaşım- Sen Şube Başkanı Dursun Gözen, AKP hükümetinin bürokratları tarafından açığa alınarak adeta intikam alınmıştır. Görevden uzaklaştırılan tüm arkadaşlarımız derhal işlerine iade edilmelidir.”

Haberin Devamı

Yapılan basın açıklamasının ardından Ankara’dan İzmir istikametine giden 9 Eylül Ekspresi, Eskişehir Garı’na geldi. Makinistlerin trenden inmeleri nedeniyle TCDD yetkilileri bir süre 9 Eylül Ekspresi’ni İzmir’e götürecek makinist bulmaya çalıştı. Bulunan makinistler trene bindirildi, ancak bu kez eylemci memurlar trenin hareket etmesi için sinyalizasyondan ‘yeşil ışığı’ yakmadı. Tren bir süre kırmızı ışık nedeniyle bekledi. Trenden inen bir grup yolcu ise topluca gar müdürlüğüne giderek yetkililerden trenin kalkış saatini öğrenmeye çalıştı. Bu arada sıkılan bir yolcunun trenin açık olan kapısında durup maniler söyleyerek sigara içmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Sinyalizasyon sorunun halledilmesinin ardından yaklaşık bir saat Eskişehir Garı'nda bekleyen 9 Eylül Ekspresi İzmir’e doğru hareket etti.

Trenin kalkışından sonra sendika üyeleri ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Makinistlerin TCDD yetkililerinin baskı ve tehditi yüzünden ağlayarak trene bindiklerini öne süren sendika temsilcileri, ardından gar içerisine girerek beklemeye başladı.

Bir süre sonra İstanbul’dan gelen Güney Ekspresi’nin makinistleri de Eskişehir Garı’nda trenden indi. Makinistleri sendika üyeleri alkışlayarak karşıladı. Güney Ekspresi yolcularıyla birlikte garda bekledi.

Haberin Devamı

Eskişehir’in diğer tren istasyonlarından olan Enveriye İstasyonu’nda ise karşılıklı sefer yapan iki Meram Ekspresi, makinistlerinin treni terk etmesi nedeniyle beklemek zorunda kaldı.

TCDD yetkilileri trenlere kısa sürede makinst temin edileceğini ve rötarlı olarak seferlerin gerçekleşeceğini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!