Eskişehir'de ‘Teröre lanet olsun’ pankartı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde ‘Teröre lanet olsun’ pankartı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 17:02

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na PKK’lı teröristlerin düzenlediği, 15 askerin şehit olduğu saldırı Eskişehir’de bir binanın önüne asılan pankartla protesto edildi.

Eskişehir’de haftalık yayınlanan yerel Haber 26 Gazetesi sahibi Ali Akyüz, gazetesinin bulunduğu Ticaret Sarayı binasının girişine üzerinde ‘Teröre lanet olsun. Güneydoğu da 15 şehit daha’ altında da ‘Hala uyuyunları uyandırma servisi’ yazılı bir pankart astı.

Parkartın yanına Türk bayrağı da asan gazeteci Ali Akyüz, teröre karşı herkesin tepki göstermesi ve duyarlı olması gerektiğini söyledi. Hakkari’deki terörist saldırıda Eskişehirli astsubay çavuş Hasan Önal’ın şehit düştüğünü belirten Akyüz şunları söyledi:
“Ben teröre tepki olarak gazetemin önüne bu pankartı astım. Ancak insanlar hala duyarsız. Başka ülkelerde bir şehit olduğunda 3-5 günlük yas ilan ediliyor. Bizde 15 askerimiz şehit düşüyor kimse tepki göstermiyor. Oysa bu olayda yer yerinden oynaması lazım. Biz şehidimizin acısını içimizde hissetmiyorsak o zaman millet olma vasfımızı yitirmişizdir. Teröre karşı birlik olmalıyız ve birlikte tepki göstermeliyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!