Eskişehir'de sabaha kadar süren Gezi eylemi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde sabaha kadar süren Gezi eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 08:24

Eskişehir'deki Espark Alışveriş Merkezi önünde yolu trafiğe kapatan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Sabaha kadar süren kovalamacada 1 polis memuru atılan taştan başından yaralanırken biber gazından etkilenen 4 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi "Her yer taksim her yer direniş" ve "Hükümet istifa" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Göstericiler, Üniversite Caddesi'nden Seylap, Sakarya, Kırım ve İsmet İnönü caddelerinden yürüyerek tekrar Espark Alışveriş Merkezi önüne geldi.

Gece ilerleyen saatlerde Espark Alışveriş Merkezi önünde kalan yaklaşık 500 kişi, yolu trafiğe kapatınca çevik kuvvet polisleri uyarıda bulundu. Yolu kapatmakta ısrar eden gruba Çevik Kuvvet polisleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Müdahalenin ardından kaçan göstericiler Yenibağar Mahallesi Seylap Caddesi'nde kısa sürede toplanıp barikatlar kurdu ve yer yer getirdikleri tahtaları ateşe verdi.

Haberin Devamı

Çevik kuvvet polislerinin sert müdahalesiyle karşılaşan göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bir süre ara sokaklarda gösterici kovalayan polisler ise Espark Alışveriş Merkezi önüne dönerek beklemeye başladı.

Gece saat 01.00 sıralarından başlayıp sabah saat 05.30'a kadar devam eden kovalamacada TOMA araçlarından zaman zaman basın mensuplarının da üzerine basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Biber gazından 1 gazeteci ile 3 kadın etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan 1 polis memuru ambulansla hastaneye götürüldü.

Kaçan grupları bir süre daha kovalayan polisler yeniden Espark Alışveriş Merkezi önüne döndü. Gruptakiler ise ara sokaklarda gözden kayboldu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!