Eskişehir'de dersler televizyondan yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde dersler televizyondan yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 13:28

GRİP nedeniyle ilköğretim okulları ile liselerin 7 gün tatil edildiği Eskişehir’de öğrencilere yerel televizyonlardan ders verileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, grip nedeniyle okula devam etmeyen öğrenci sayısının okul mevcudunun yüzde 10’unu aşması nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince tedbir amaçlı olarak kent merkezindeki 210 lise ve İlköğretim okulunun dünden itibaren 7 gün süreyle tatil edildiğini belirtti. Tatile giren öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için Eskişehir’deki yerel Kanal 26 Televizyonu ile Es TV’den, öğrencilere ders verileceğini açıklayan Ceylan şöyle konuştu:

“Çarşamba gününden itibaren görevlendirdiğimiz 80 öğretmen tarafından Kanal 26 Televizyonu’ndan ilköğretim okulu, Es TV’den de lise öğrencileri için 3 gün süreyle 09.00-15.00 saatleri arasında ders verilecek. Öğrencilerimiz televizyon kanallarından derslerini izleyecekler. Öğrenciler hem evde dinlenecekler, hem de derslerinden geri kalmamış olacaklar.”

Ailelerden tatil süresince çocuklarını dışarı çıkarmamalarını isteyen İbrahim Ceylan, “Bu tatilde çocuklarımızın evde kalmasını sokağa çıkarılmamasını istiyoruz. Aileler, özellikle hasta olan çocuklarımızın aile fertleri ile temasları kısıtlansın, bardağı, kaşığı ayırsınlar. Ciddi anlamda C vitamini takviyesi yapılsın. Doktorların verdiği ilaçları kullansınlar ve 23 Kasım Pazartesi günü çocuklarımız dimdik ayakta okullarına gelsinler” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ceylan, tatil süresince kentteki okullarda temizlik ve dezenfekte çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!