Eskişehir'de binada patlama: 23 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde binada patlama: 23 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 09:14

Eskişehir'de 4 katlı binanın zemin katında bulunan parkeci dükkanın altındaki inşaat malzemelerinin depolandığı bodrum katında meydana gelen patlamada 4 kişi ağır yaralandı, ardından çıkan yangını söndürme çalışmalarında 3’ü polis memuru 31 kişi de dumandan etkilendi.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Tunalı Mahallesi Şehit Ali Gaffar Okkan Caddesi’nde bugün saat 08.30 sıralarında meydana gelen olayda 4 katlı binanın zemin katındaki parkeci dükkanının bodrumunda bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın tüm binayı sarınca üst katlardaki dairelerde kadın ve çocuklar mahsur kaldı.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevkedildi. Binada oturanlardan bazıları çatıya çıktı. Çatıdakiler üst katta mahsur kalan çocukları kurtarmaya çalıştı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri araçlardan uzattıkları merdivenle aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu çok sayıda kişiyi indirdi. Patlamada yaralanan 4 kişi ile yangında dumandan etkilenen 3’ü polis memuru, 6’sı çocuk olmak üzere 31 kişi ambulanslarla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Devlet hastanelerine kaldırıldı. İtfaiye ekipleri çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri patlama nedeniyle 5 otomobilin zarar gördüğünü, çevre binaların camlarının kırıldığını belirtti. Yetkililer patlama sırasında yaralanan Selçuk Yalman, Fatma Yalman ve Saadet Yalman’ın ESOGÜ Hastanesi’nde, Hasan Çolak’ın da Eskişehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındıklarını bildirdi.

Dumandan etkilenerek hastanelere kaldırılan Serhat Gül, Eyüp Gül, Serkan Gül, Hatice Yılmaz, Sadriye Göçer, Selma Erol, Sevilay Başaran, Muharrem Yıldız, İslam Filiz, Esen Avcı, Kani Kaya, Selahattin Avcı. Gaye Nur Gül, Güven Gül, Sezen Gül, İkram Gül, Sonay Gül, Ekrem Turhan, Murat Kaplan, Erhan Demir, Çetin Gül, Hanifi Gül, Behran Gül, Ömer Gül, Mevlüt Onar ve Bahattin Bayhan’ın tedavilerinin sürdüğünü, 5 kişinin ise ayakta tedavilerinin yapılıp taburcu edildikleri öğrenildi.

PATLAMA NEDENİ DOĞALGAZ SIKIŞMASI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Yeter, parkecideki patlamaya, doğalgaz sıkışmasının neden olduğunu açıkladı. Binanın diğer katlarında doğalgaz kullanılırken, zemin kattaki parkeci ve bodrumda doğalgaz tesisatı olmamasına karşın, yakından geçen doğalgaz borularından bodruma ve üst kata sızıntı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Yeter, “Patlama önce bu dükkanın altındaki depo olarak kullanılan, inşaat malzemeleri ve bir-kaç kutu tinerin bulunduğu bodrum katında meydana gelmiş. Ardından da üst kattaki parkeci dükkanında sıkışan gaz ikinci patlamaya neden olmuş” dedi. Bina çevresinden doğalgaz hattı geçtiğini belirten Mustafa Yeter, “Doğalgaz hattında oluşan sızıntı nedeniyle binanın bodrum katında gaz birikmiş. Sıkışan gaz da sabah parkeci dükkanına gelen işyeri sahibinin elektrik düğmesine basması ya da sigara içmesi nedeniyle patlama oluşmuş. Bodrumda bulunan tinerlerin bu şekilde patlamaya neden olması imkansız. Ayrıca bunlar sağlam duruyor” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Yeter, patlamanın meydana geldiği binada yangın merdiveninin olmadığını belirterek, “Bina bodrumla birlikte 5 kat olarak sayılıyor. 7 katın altındaki binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yok” diye konuştu.

Bu arada patlamanın meydana geldiği yerde oturanlar, dün akşam doğalgaz şirketinden gelen ekibin parke dükkanı bulunan binanın çevresinde çalışma yaptığını gördüklerini öne sürdü.

Olay sırasında alevlerin sardığı binada mahsur kalıp itfaiye merdiveniyle kurtarılanlar arasında 45 günlük Sümeyye Gül adlı bebeğin de bulunduğu, dumandan etkilendiği için Devlet Hastanesi’nde tedave edildiği belirtildi. Binanın en üst katında mahsur kalan 9 aylık hamile Hatice Yılmaz da Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!