Eskişehir Valiliği doktora soruşturma izni vermedi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir Valiliği doktora soruşturma izni vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 12:19

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında aralarında polislerin de olduğu bir grup tarafından sopalarla dövülen ve sonrasında gittiği hastanede 'Bir şeyin yok' denilerek gönderilen Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Eskişehir Valiliği, Ali'ye ağrı kesici verip gönderen doktor hakkında soruşturma izni vermedi.

Haberin Devamı

Ali'nin abisi Gürkan Korkmaz, Twitter'dan bu gelişmeyi şu sözlerl duyurdu:
''Eskişehir Valiliği, Dr. Hasan Gülcü ve hastane noktasnda görevli polis memurları için soruşturma izni vermedi! İlgili mercilere itiraz yapılacak''

Eskişehir Valiliği doktora soruşturma izni vermedi

AĞABEY KORKMAZ: BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIZ

Hatay’da oturan Gürkan Korkmaz kendisini telefonla arayan DHA muhabirine, kardeşinin saldırıya uğradığı gece arkadaşları tarafından ilk olarak Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisinde bulunan Mavi hastane’ye götürüldüğünü, burada yapılan muayene sonrasında adli vaka olarak en yakın hastane olan Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildiği söyledi.

Haberin Devamı

Gürkan Korkmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mavi Hastane’nin 'Adli vakadır' diye gönderdiği kardeşimin Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde polisler tarafından ifadesi alınmamış. İlgili polis merkezine kendi imkanlarıyla gidilmesi söylenmiştir. Hastanede görevli polisler bu nedenle görevi ihmalde bulunmuşlardır. O gece Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Dr.Hasan Gülcü de kardeşimi müşade altına almamıştır. Dr.Gülcü de görevini ihmal etmiştir. Biz, hem doktor hem de hastanede görevli polisler için görevi ihmal suçundan cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu kişilerin memur olmaları nedeniyle Eskişehir Valililiği soruşturma izni vermedi."

Gürkan Korkmaz, Eskişehir Valililiği’nin kararına yasa gereği 10 gün içerisinde Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak itirazda bulunacaklarını söyledi.

HASTANE "ALİ İSMAİL KORKMAZ YÜRÜYEREK TABURCU EDİLDİ" DEMİŞTİ

Ali İsmail Korkmaz ile ilgili olarak bir süre önce Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nden yazılı açıklama yapılmıştı. Yunus Emre Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Zihni Ergün imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında, Ali İsmail Korkmaz’ın 3,5 saat gözlem altında tutulduğu belirtilerek şöyle denilmişti:
"Tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın 03.06.2013 tarihinde hastanemize başvurmuş olmasına rağmen tedavi edilmeden hastanemizden gönderildiği iddiası tamamen asılsızdır. Ali İsmail Korkmaz 03.06.2013 tarihinde kamuoyunda Mavi Hastane olarak bilinen Anadolu Üniversitesi Hastanesi’nden ambulans ile hastanemiz acil servisine saat 03.00’de getirilmiş, acil serviste Dr. Hasan Gülcü tarafından muayenesi yapılmış, kafa, boyun, gövde, lumbosakral bölge, her iki omuz bölgesinin direkt grafikleri ve ayrıca beyin tomografisi çekilmiş, beyin tomografisi radyoloji uzman hekimi tarafından değerlendirilmiş ve kafa kaidesi kemiklerinde kırık hattı ya da beyinde kanamaya ait herhangi bir görüntü olmadığı anlaşılmıştır.

Haberin Devamı

Sağ skapula (kürek kemiği) üst ucunda kırık olduğu tespit edilerek sağ kol valpeu bandajına alınmış, hasta 3.5 saat gözlem altında tutulmuş, saat 06.30 civarında hastaneden yürüyerek taburcu olmuştur. Acil serviste yapılan acil müdahalenin ardından kürek kemiği ucundaki kırıkla ilgili olarak ortopedi polikliniğine başvurması tavsiye edilmiştir. Ali İsmail Korkmaz tedavinin hiçbir aşamasında coumadin kullandığına dair bilgi vermemiş olup coumadin kullanımı rutin tahlillerde de belirlenebilen bir durum değildir. Basında yer aldığı gibi Ali İsmail Korkmaz’ın muayene ve tedavi edilmeksizin hastane kapısından geri çevrildiği, hastane bahçesinde banklarda sabahladığı halde hastaneye kabul edilmediği bilgisi yalan ve iftiradan ibarettir. 1963 yılından beri Eskişehir ve bölge illerin halkına, anayasanın eşitlik ilkesinden asla taviz vermeyerek, özveriyle kamu hizmeti veren hastanemiz bu ithamları ve suçlamaları hak etmemektedir. Ali İsmail Korkmaz’ın hastanemizdeki tedavi süreci ile ilgili olarak ön inceleme başlatılmış olup, halen devam etmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!