Eskişehir’de sinema festivali

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de sinema festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRK ve dünya sinemasının ustaları Eskişehir'de buluşuyor.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Eskişehir Sinema Güanleri, 1 Mayıs'ta başlıyor. Festivalin açılış filmi Macaristan'da yaşayan Can Togay'ın yönettiği Gözden Irak Bir Kış. Açılış töreninde Hülya Koçyiğit ve Atıf Yılmaz'a Onur Ödülü verilecek.

Festival hem Türkiye'de hem de yurtdışında son yıllarda üretilen kaliteli filmleri izleme olanağı sunuyor sanatseverlere.

Bu yılın programı beş bölümden oluşuyor. Bir Ülke ve Sineması'nın konuğu Çek Cumhuriyeti. Sinemaya uzun yıllar emek veren ustaların yanısıra, genç Çek yönetmenlerin filmleri yeralıyor bu bölümde.

Jiri Menzel Toplu Gösterisi'nde yönetmenin Öksedeki Tarla Kuşları, Benim Küçük Tatlı Köyüm ve Eski Günlerin Sonu adlı yapıtları yeralıyor.

Deneyimli yönetmen Milos Forman'ın Bir Sarışının Aşkları ve genç Çek yönetmen Vladimir Michalek'in Sekal Ölmeli'si de festival programında yeralan filmlerden.

Sinemanın Genç Yıldızları bölümünde Can Togay'ın Gözden Irak Bir Kış, İspanyol Benito Zambrano'nun Solas, İrlandalı Kirk Jones'un Ned Devine'i Diriltmek adlı filmleri seyirciyle buluşacat.

Dünya Festivallerinden bölümü son yılların gözde yapımlarından bir seçki sunuyor. Arturo Ripstein'ın Koyu Kırmızı, Ziad Douerri'nin Batı Beyrut, Mike Van Diem'in Karakter, Theo Angelopoulos'un Sonsuzluk ve Bir Gün, Jorge Ali Trana'nın Kızıl Oidipus, Lors von Trier'nin Avrupa, Tran Ann Hung'un Bisikletçi ve Yeşil Papayanın Kokusu, Marko Bechis'in Olimpia Garajı dikkat çeken filmler.

Türk Sineması 99, son bir yılın bir panoraması niteliğinde. Zeki Demirkubuz'dan Üçücü Sayfa, Nuri Bilge Ceylan'dan Mayıs Sıkıntısı, Reha Erdem'den Kaç Para Kaç, Atıf Yılmaz'dan Eylül Fırtınası, Yaşar Güner ve Gürsel Ateş'ten Sınır, Yılmaz Arslan'dan Yara bu bölümde yeralan filmler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!