Eskişehir caza geldi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir caza geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 14:05

Eskişehir, 21'inci Akbank Caz Festivali kampsamında Anadolu'nun çeşitli kentlerinde gerçekleştirilen Kampüste Caz konserlerinin ilkine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en yetenekli "cazcı"larından Alp Ersönmez ve arkadaşları çaldıkları enstrümantal parçalarla, Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu Salonu’nu dolduran caz severleri mest etti.

Konserde ağırlıklı olarak son albümü "Yazısız"dan parçalara yer veren Alp Ersönmez, kendine has sahne performansıyla çoğunluğunu üniversiteli gençlerin oluşturduğu dinleyicileri coştururken, salondaki kalabalık deyim yerindeyse caza doydu.

Etkinlik çerçevesinde Van 100. Yıl Üniversitesi'nde düzenlenmesi planlanan konser ise geçtiğimiz pazar günü yaşanan deprem felaketi nedeniyle iptal edildi.
 
Ancak Alp Ersönmez, Eskişehir'deki dinleti sırasında, zor günler geçiren Vanlı vatandaşlarımızı da unutmadı. "Bu gece onlar için de çalıyoruz" diyen Ersönmez'in bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Ersönmez'e eşlik eden Engin Recepoğulları (saksafon), Can Çankaya (klavye) ve Ediz Hafızoğlu'nun (davul) da başarılı ve enerjik performanslarıyla dikkat çektiği konsere Eskişehirli gençlerin göstermiş olduğu ilgiyi görmek sevindiriciydi. Ancak bilet fiyatlarının uygun olması ve Eskişehirlilerin hali hazırda caza olan ilgisi göz önünde bulundurulduğunda bu ilgi çok da şaşırtıcı değildi.

Müzik severler olarak aynı ilgiyi Kampüste Caz etkinliklerinin gerçekleştirileceği diğer Anadolu kentlerinde de görmeyi umuyoruz.

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın tabiriyle "Anadolu’daki gençlere Türkiye’nin en yetenekli caz müzisyenlerinin eşsiz performanslarını izleme fırsatı sunan” Kampüste Caz etkinlikleri kapsamında İstanbul dahil 9 ilde toplam 13 üniversite konseri düzenleniyor. Bilet fiyatlarının 10 TL olarak belirlendiği konserlerin İstanbul ayağında, Alp Ersönmez'in yanı sıra trip-hop ve caz arasındaki çizgisiyle müzik sahnesine farklı bir soluk getiren "123" ve gerek benzersiz gitar stili, gerekse özgün eserleriyle dinleyicilerin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin de sahne aldı.

Eskişehir caza geldi

 

Haberin Devamı

"Kampüste Caz" etkinlikleri şu programla devam edecek:

- 26 Ekim 2011, Çarşamba
Karadeniz Teknik Üniversitesi (Trabzon), saat: 20.00 - Alp Ersönmez

- 27 Ekim 2011, Perşembe
Erzurum Atatürk Üniversitesi (Erzurum), saat: 20.00 - Alp Ersönmez

- 31 Ekim 2011, Pazartesi
Adana Çukurova Üniversitesi (Adana), saat: 20.00 - Alp Ersönmez          

- 1 Kasım 2011, Salı
Kayseri Erciyes Üniversitesi (Kayseri), saat: 20.00 - Alp Ersönmez

- 2 Kasım 2011, Çarşamba
Konya Selçuk Üniversitesi (Konya), saat: 20.00 - Alp Ersönmez

- 3 Kasım 2011, Perşembe
Bursa Uludağ Üniversitesi (Bursa), saat: 20.00 - Alp Ersönmez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!