Eskişehir Barosu’nda ‘Elimi nasıl sıkmazsın’ kavgası

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 10:36

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, bir stajyer avukatın ruhsat töreninde elini sıkmayı reddeden Avukat Pınar Çelik Arpacı’nın kürsüde yapacağı konuşmaya izin vermedi. Öztekin kürsünün önüne geçip kolundan tutarak, beş yıl kadın komisyonu başkanlığı yapan Arpacı’yı engelledi.

Haberin Devamı

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu, Büyükada’daki gözaltı sonrası basın açıklaması yapmak istedi. Etkinliğe izin vermeyen Baro, komisyonun dokuz üyesini üyelikten çıkardı. Komisyon Üyesi Pınar Çelik Arpacı, karara idare mahkemesinde iptal davası açtı.

KONUŞMAYA İZİN VERMEDİ

Gerginlik, Arpacı’nın stajyer avukatının ruhsat törenine yansıdı. Arpacı yaşananlardan ötürü Başkan Rıza Öztekin’in elini sıkmayı reddetti. Eli havada kalan Öztekin, teamüle göre stajyerine kürsüden başarı dilemek isteyen Arpacı’nın konuşmasına izin vermedi.

Arpacı’ya bağıran Öztekin, kürsünün önüne geçerek ve kadın avukatın ellerini tutarak, konuşmayı engelledi. Ardından baro görevlilerine “Gereğini yapın” diye bağırdı. Öztekin’in tavrı, salondaki kimi avukatların tepkisini çekti.

Haberin Devamı

MERSİN BARO BAŞKANI'NI İSTİFAYA DAVET ETMİŞ

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Mersin Adliyesi içindeki baro başkanlığında bir basın açıklaması düzenlenmişti. Baro Başkanı Ali Er, kürsüde konuşma yapmak isteyen Kadın Hakları Merkezi'nden Avukat Şilan Türk'ü kürsüden iterek, engellemişti. Bu görüntünün basına yansımasından sonra Eskişehir Barosu Başkanı Öztekin'in, sosyal medyada Er'i istifaya davet ettiği ortaya çıktı. Öztekin şunları yazdı:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın meslektaşımızı kürsüden ittiren Mersin Baro Başkanını kınıyor ve istifaya davet ediyorum. Böyle bir kişi baro başkanı olarak kalamaz. Ayrıca bu bir disiplin suçudur. Mersin Barosu gereğini yapmalıdır."

Eskişehir Barosu’nda ‘Elimi nasıl sıkmazsın’ kavgası


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!