Eskişehir 3 günlük tatilde yerli turist akınına uğradı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir 3 günlük tatilde yerli turist akınına uğradı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 16:43

ESKİŞEHİR, 3 günlük tatilde, yerli turistlerin akınına uğradı. Eskişehir’deki Masal Şatosu’nu 3 günde 27 bin 135 kişi gezdi.

Haberin Devamı

Eskişehir’de turizm sezonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birlikte 3 güne çıkan tatille birlikte başladı. 3 günlük tatilde turlarla ve kendi olanaklarıyla çeşitli illerden Eskişehir’e gelenler, Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı, Kent Park, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi’ni gezdi.Yoğun talep nedeniyle kentteki otellerde boş yer kalmazken, havanın güzel olmasını fırsat bilen tatilciler dolaştıkları Porsuk Çayı kıyısında da bol bol hatıra fotoğrafı çekti.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri 1, 2, 3 Mayıs 2015 tarihlerinde Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı’ndaki Masal Şatosu’nu 27 bin 135 kişi gezdiğini açıkladı. Masal Şatosu’nun olduğu aynı parkta bulunan Bilim Deney Merkezi ve Sualtı Dünyası’nı da yaklaşık 8 bin kişi gezerken, Odunpazarı semtindeki Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi ve Cam Sanatları Müzesi de 3 gün içinde 12 bin 650 kişi tarafından ziyaret edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!