Eski sevgilisini öldürdü, meslektaşı tarafından yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Eski sevgilisini öldürdü, meslektaşı tarafından yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2006 00:59

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, polis memuru B.Ö., bir süre ilişki yaşayıp, ayrıldığı ileri sürülen kız arkadaşı ebe Emel Akçay'ı, yemek yedikleri lokantada, kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna 16 kurşun isabet eden Akçay, olay yerinde öldü. Olaydan sonra kaçmaya çalışan polis memuru B.Ö., devriye görevi yapan meslektaşının, ‘Dur’ ihtarına uymayınca, topuğundan vurularak, yakalandı.

Olay, dün, saat 15.00 sıralarında Saraçoğlu Caddesi'ndeki, Hülya Özen'e ait Sahan Ev Yemekleri Lokantası'nda meydana geldi. Ödemiş'e bağlı Madenli Köyü'ndeki Sağlık Ocağı'nda ebe olarak çalışan 29 yaşındaki Emel Akçay, iddiaya göre, daha önce görev yaptığı Antalya'da tanıştığı evli ve bir çocuk babası polis memuru 31 yaşındaki B.Ö. ile bir süre ilişki yaşadı. B.Ö.'nün baskılarından kurtulmak istediği ileri sürülen Emel Akçay, bir yıl önce Antalya 25 Nolu Sağlık Ocağı'ndan tayinini isteyerek, Ödemiş'e bağlı Madenli Köyü Sağlık Ocağı'na geldi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 8 yıllık polis memuru B.Ö., yıllık iznine ayrılıp, aynı kentten tanıdığı ve bir süre birlikte yaşayıp, ayrıldığı iddia edilen Emel Akçay'la konuşmak üzere Madenli Köyü'ne geldi. Ödemiş'teki bir lokantanın bahçesinde yemek yiyen B.Ö. ve Akçay, bir süre sonra tartışmaya başladı. Akçay, polis memuru B.Ö.'nün bu sırada belinden silahını çıkardığı görünce, lokantanın içine kaçtı. Peşinden koşan B.Ö., eşinden boşanan Akçay'ı kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna 16 kurşun isabet eden Akçay olay yerinde öldü. Lokanta çalışanları, mutfakta oldukları için olayı görmediklerini, ancak B.Ö.'nun “Sen hala ölmedin mi?” diye bağırdığını duyduklarını söyledi. Genç kadının cesedi, olay yerinde polisin ve savcının yaptığı incelemenin ardından Ödemiş Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Olaydan sonra kaçmaya çalışan B.Ö., silah sesini duyarak gelen meslektaşlarının ‘Dur’ ihtarına uymayınca topuğundan vurularak yakalandı.

B.Ö., Ödemiş Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olaydan sonra açığa alınan B.Ö.'nun Diyarbakır'da görev yaparken intihara teşebbüs ettiği de öğrenildi. B.Ö.'nun ifadesinin, ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. B.Ö.'nun eşinin hamile olduğu da öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!