2 ihraç, 1 iade önce itirafçı sonra gözaltı

Güncelleme Tarihi:

2 ihraç, 1 iade önce itirafçı sonra gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2018 18:10

HÂKİMLER Savcılar Kurulu’nun (HSK) meslekten ihraç ettiği ve kamuoyunda Şemdinli kumpası iddianamesini hazırlayan savcı olarak bilenen Ferhat Sarıkaya hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlattı. Sarıkaya gözaltına alındı. 

Haberin Devamı

İTİRAFÇI OLMUŞTU

FETÖ’nün ilk kumpası olduğu iddia edilen Şemdinli davasını açan ve hazırlanan iddianamede imzası bulunan eski savcı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından savcılığa giderek itirafçı olmuştu. HSK o dönemde Sarıkaya’yı açığa almıştı. Bugüne kadar maaşının 3’te 2’sini almaya devam eden Sarıkaya’yı HSK önceki gün meslekten ihraç ettiğini duyurdu. HSK müfettişlerce hazırlanan 200 sayfalık raporu da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcılık da Sarıkaya hakkında ‘FETÖ üyeliği’ suçlamasıyla soruşturma başlattı ve gözaltı kararı verdi. Yurtdışına çıkış yasağı da konulan Sarıkaya, gözaltına alındı. 

Başsavcılık, Şemdinli soruşturmasını hazırlayan ekibin içinde yer alan dönemin Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Uçkan, Van Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürü Haşim Yalçınkaya hakkında ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla dava açmıştı.

Haberin Devamı

İLK İHRAÇ 2006

Başsavcılık ayrıca ilk olarak 2006’da meslekten ihraç edilen Sarıkaya’nın konaklama başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarıyla birebir ilgilenen, düzenli olarak para ödeyen eski Gazi Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Saltan hakkında da ‘örgüt yöneticiliği’ suçlamasıyla dava açmıştı. Hazırlanan iddianamede, 9 Kasım 2005’te Şemdinli’de meydana gelen olayların soruşturması için dönemin Van savcısı Ferhat Sarıkaya’nın görevlendirilmesiyle örgütün harekete geçtiği, FETÖ üyesi olduğu iddia edilen eski Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhan Kaya, Mustafa Uçkan ve Haşim Yalçınkaya, ‘işbirliği içinde hareket ederek’ Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında soruşturma başlattığı iddia edilmişti.             

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!