Eski öğrenci kaydına ret

Güncelleme Tarihi:

Eski öğrenci kaydına ret
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Milli Eğitim Komisyonu, Atılım, Beykent ve Doğuş Üniversiteleri'ne önceden alınan öğrencilerin kayıt ve işlemlerinin yapılması hakkındaki yasa önerisini reddetti.

ANAP, DYP, FP ve DTP grup başkanvekillerinin yasa önerisiyle, Atılım, Beykent ve Doğuş üniversitelerinin, yasayla Vakıf Yükseköğretim Kurumu niteliği kazanmadan önce özel yöntemlerle aldıkları öğrencilerin kesin kayıtları ile kayıt yenileme işlemlerinin yapılması öngörülüyordu. Böylelikle bu öğrencilerin, öğrencilik hakları ilk kayıtlarının yapıldığı tarihten itibaren hukuken geçerli oluyordu.

Üniversite temsilcileri, bu durumda bulunan 1500 öğrencinin mağduriyetine Bilkent Üniversitesi'ni de örnek gösterek son verilmesini istediler. Milli Eğitim Komisyonu'nda söz alan başta YÖK ve tüm siyasal partilerin sözcüleri, mevcut durumun Anayasa'ya aykırı olduğunu, bu kurumların kurs niteliğinde açıldığını ve buraya devam edenlerin, üniversite öğrencisi sayılamayacaklarını vurguladılar. Daha sonra, yasa önerisi tüm siyasal partilerin oy birliği ile reddedildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!