Eski müdürden klasik sanık taktiği

Güncelleme Tarihi:

Eski müdürden klasik sanık taktiği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tehdit iddiasıyla gözaltına alınan eski Mali Şube Müdürü Salih Güngör üç kez hasta olduğunu öne sürdü ama birşeyi olmadığı anlaşıldı.

PEŞPEŞE gerçekleştirdiği büyük operasyonlarla adını duyaran Mali Şube eski Müdürü Salih Güngör, ABD'de yaşayan trilyoner Melahat Üzümcü'yü tehdit ettiği iddiasıyla bileklerine kelepçe takılarak getirildiği emniyetteki koşullardan kurtulmak için hastalık bahanesine sığındı. Suçluların yöntemine başvuran Güngör'ün, rahatsız olduğunu belirtilmesi üzerine üç kez götürüldüğü hastanede birşeyi olmadığı anlaşıldı.

Önceki gün gözaltına alınarak Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'ne götürülen eski Şube Müdürü Güngör, dün süren sorgusu sırasında sık sık ‘‘Başım ve midem ağrıyor’’ diye şikayet etti, tansiyonunun düştüğünü söyledi. Bunun üzerine Güngör, üç kez Haseki Hastanesi'ne götürüldü. Ancak yapılan muayeneler sonucunda Güngör'ün sağlığında herhangi bir problem olmadığı belirlendi.

Adeta çekap yaptıran Güngör'ün çok yakından tanıdığı suçluların yöntemine başvurduğu, sorgudan ve nezarethane koşullarından kurtulmak için bu yola başvurduğu anlaşıldı. Basın mensupları ile eski memurlarına görünmek istemediğini ve çok utandığını söyleyen Güngör, gizli bir şekilde hastaneye götürülüp getirildi. Sorgusu sırasında kendisine isnat edilen suçları reddeden Güngör, ‘‘Böyle birşeyle ilgim yok. Bu insanlar sadece arkadaşımdır’’ dedi.

Özalların kuyumcusu

Tehdit olayı ile ilgili gözaltına alınan ve ‘Özallar'ın kuyumcusu' olarak tanınan Hayrettin Ertekin ise ifadesinde sık sık Güngör'ün adını tekrarladı. Ertekin ifadelerinde ‘‘Salih abi bana gelerek meseleyi çözmemi istedi. İşin ucunda bir milyon dolar olduğunu söyledi.’’ dedi.

Üzümcü'yü tehdit ettiğini itiraf eden Ertekin'in ifadesinde, ‘‘Melahat Üzümcü'ye 'Önünde iki seçeğeneğin var. Ya benimle evlenirsin, ya da bir milyon dolar verirsin. Yoksa sana Türkiye'yi dar ederim.' dedim’’ diye konuştuğu öne sürüldü.

Ertekin'in MİT mensubu gibi davranıp Üzümcü'ye telefonlarını dinlediğini ve her adımından haberi olduğunu, bütün açıklarını bildiğini söylediğini de anlattı.

İki kişi daha gözaltında

Olayla ilgili olarak dün de dalgıç Enver Atik ile Hayrettin Ertekin'in Beşiktaş'taki kuyumcu dükkanında çalışan ve adı açıklanmayan bir kadın gözaltına daha alındı. Enver Atik'in Salih Güngör'e işi teklif eden şahıs olduğunu Göngör'ün de bu işi Hayrettin Ertekin'e verdiği ileri sürüldü.

Polis yetkilileri, 2 trilyon lira değerindeki 59 adet tabloyu kaçırdığı için eşi Melahat Üzümcü'ye karşı tehdit yoluna başvurduğu belirtilen Ümran Üzümcü'nün de arandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!