Eski MİT’çi Çakıcı’yı yanağından öptü

Güncelleme Tarihi:

Eski MİT’çi Çakıcı’yı yanağından öptü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 00:00

MİT'in eski Yurtdışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, 'Derin Devlet'in tartışıldığı NTV'deki canlı yayında Alaaddin Çakıcı'dan söz ederken, "Dinliyorsa yanaklarından öperim, eğer devlete bir hizmeti varsa" dedi.

Gazeteci-yazar Can Dündar'ın yönettiği programa konuşmacı olarak katılan Nuri Gündeş, ASALA operasyonundan yeraltının ünlü isimleriyle ilişkilere ve son Hrant Dink cinayetine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Gündeş Fransa'nın Marsilya kentinde Ermeni anıtına yapılan saldırı konusunda özetle şunları söyledi: "Devletin ulaşamadığı yerlerde savaş veren insanlar olarak oraya gittik. Ben değil, ama ekibim gitti. Bunu derin devlet olarak izah etmek mümkün mü? Oradaki vatandaşlarım milli hislerle bir eylem yaptılarsa, bu derin devletin işi midir? Yaptığımız operasyonlar tenkit edildi. Şu kullanıldı, bu kullanıldı diye. Operasyonu icra edenin motifinin uygun olması lazım. Motif nedir ya milliyetçidir, ya kin nefret motifi vardır, ya da maddedir."

MHP ve Ülkü Ocakları'ndan bazı kişilerin devlete yardımcı olduğunu belirten Gündeş, ama bunların zamanla devletten aldıkları güçle çek-senet mafyasına dönüştüklerini söyledi. Güneydoğu'da korucu sistemine de "Ya bu adamlar ellerindeki silahları satacaklardır, ya onu kendi emellerine alet edecekler" gerekçesiyle karşı çıktığını vurguladı.

ÇAKICI'YA ÖPÜCÜKLER
/images/100/0x0/55ead45ff018fbb8f8996452


Abdullah Çatlı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken sözü Alaattin Çakıcı'ya getiren Gündeş, bir dergide yer alan sözlerinden dolayı Çakıcı'nın cezaevinden kendisine mektup yazdığını belirterek şunları söyledi:

"Şimdi dinliyorsa beni, yanaklarından öperim, eğer devlete hizmeti varsa... Ben onu kasıtla söylemedim. Ben de eğer böyle işlerin içinde olsam, devlete zarar verecek olsam veya benim yüzümden devlet dedikoduya uğrayacaksa, benim için de aynı şey söylense sesimi çıkarmam."

Hrant Dink cinayetinin faillerinin yakalanmasında acemilikler yapıldığını öne süren Gündeş, Ogun Samast'ın Samsun'da yakalanması yerine Trabzon'a kadar gitmesine izin verilip bağlantılarının tespit edilmesinden sonra yakalanmasının doğru olacağını da belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!