Eski milletvekili Galip Demirel vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Eski milletvekili Galip Demirel vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 16:32

18'inci dönem milletvekili ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Galip Demirel (83) vefat etti. Demirel, eski bakanlardan Güldal Akşit ve Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel'in babasıydı.

Haberin Devamı

Galip Demirel, tedavi görmekte olduğu Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, solum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Demirel için, yarın saat 11.00’de TBMM’de, saat 11.30’da ise müsteşarlık görevinde bulunmuş olduğu İçişleri Bakanlığı'nda tören düzenlenecek.

Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Demirel’in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

VALİLİK, MÜSTEŞARLIK, VEKİLLİK...

Galip Demirel, 1932’de Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamlayan Demirel, 1958’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Malatya maiyet memurluğuyla çalışma hayatına başlayan Demirel, farklı yerlerdeki kaymakamlık görevlerinin ardından Şanlıurfa ve Zonguldak’ta valilik yaptı.

Haberin Devamı

GÜLDAL AKŞİT VE SERDAR DEMİREL'İN BABASIYDI

İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Demirel, 1987’de Malatya milletvekili seçildi. Demirel, TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

Demirel, eski bakanlardan Güldal Akşit ile Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel’in babasıydı.

BAKMADAN GEÇME!