Eski milletvekili Eriş için 6 aya kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Eski milletvekili Eriş için 6 aya kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 10:32

Eski milletvekili Hamdi Eriş hakkında, otopark sorunu nedeniyle çıkan tartışmada, bir kişiyi silahla yaraladığı iddiasıyla 1 ay 15 günden 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eriş'in de aralarında bulunduğu 10 kişi ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Nuri Sılaydın tarafından açılan davanın iddianamesinde, olay günü Hamdi Eriş'in oğlu Kazım Eriş'in, oturduğu binaya ait araç park yerinin girişine, Burak Cemal Dağıstanlı'nın 06 AH 2467 plakalı aracını park etmesi nedeniyle aralarında tartışma yaşandığı kaydedildi.

Yakınlardaki bir barda oturan ve tartışmayı gören Dağıstanlı'nın arkadaşları Müjdat Buz, Mahmut Görkem Özdoğan, Ferdi Ağkoç, Fatih Karaoğlu, Arif Serdar Akdoğan, Ömer Tayfur Yücel ve Hasan Arslan Sürmen'in, olay yerine gelip Kazım Eriş'i, tekme ve yumruklarla döverek, “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde” kasten yaraladıkları belirtilen iddianamede, Kazım Eriş'in de yasal savunma sınırları içinde Burak Cemal Dağıstanlı'ya vurarak “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde” kasten yaraladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Oğlu Kazım'ın tekme ve yumrukla dövüldüğünü evinin camından gören Hamdi Eriş'in, ruhsatlı tabancasıyla olay yerine gelerek, oğlunu döven gruba hitaben “Yapmayın, vurmayın, o benim oğlum, biz bu apartmanda oturuyoruz, ben onun babasıyım” diye bağırarak yalvardığı ancak grubun buna aldırış etmediği ifade edilen iddianamede, bunun üzerine Hamdi Eriş'in, havaya doğru 3 el ateş ettiği, silah sesi üzerine gruptan 3 kişinin Eriş'e vurarak, “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde” yaraladığı belirtildi.

İddianamede, diğer kişilerce elindeki silahın alınmasına çalışıldığı sırada, Hamdi Eriş'in, hem kendisine hem de oğlu Kazım Eriş'e yönelik haksız saldırıyı defetmek amacıyla tabancasıyla rastgele ateş ettiği, bu ateş sonucunda Müjdat Buz'un, “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmayacak şekilde yaralandığı”, Mahmut Görkem Özdoğan'ın da “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmayacak şekilde yasal sınırlarını aşmak suretiyle silahla yaralandığı” kaydedildi.

Hamdi Eriş'in damadı olan ve aynı binada oturan Murat Ceyhun Ceylan'ın da kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada, Ferdi Ağkoç, Fatih Karaoğlu ve kimliği tespit edilemeyen bir şahıs tarafından “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde” kasten yaralandığı kaydedilen iddianamede, Ceylan'ın, yasal savunma sınırları içinde, tabancasının kabzası ile Ferdi Ağkoç'a vurarak, “basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde” kasten yaraladığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Olaya karışan 10 kişinin, “birlikte basit yaralama”, “yasal savunma sınırlarının aşılması suretiyle silahla nitelikli yaralama” “yasal savunma sınırlarının aşılması suretiyle silahla yaralama” ve “yasal savunma sınırları içinde basit yaralama” gibi suçlardan cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, eski milletvekili Hamdi Eriş'in, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86/1-3-e, 86/1, 87/3, 86/3-e ve 2 kez 27/1. maddeleri uyarınca 1 ay 15 günden 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Burak Cemal Dağıstanlı, Müjdat Buz, Mahmut Görkem Özdoğan, Ferdi Ağkoç, Fatih Karaoğlu, Arif Serdar Akdoğan, Ömer Tayfur Yücel ve Hasan Arslan Sürmen'in, TCK'nın 37/1. maddesi yollamasıyla 86/2. maddesine göre cezalandırılmaları talep edilen iddianamede, Kazım Eriş ve Murat Ceyhun Ceylan'ın da TCK'nın 86/2. ve 25/1. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları istendi.

Haberin Devamı

Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin kabul edildiği ve sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!