Eski milletvekili Emre toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Eski milletvekili Emre toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 15:29

Muş'tan Türkiye'nin ilk bağımsız milletvekili seçilen ve dün hayatını kaybeden Gıyasettin Emre, Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu beldesinde toprağa verildi.

Ankara'da ikamet eden Emre, yaklaşık bir ay önce rahatsızlanarak Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesinde tedavi altına alındı. Hastanede dün hayatını kaybeden Emre'nin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu beldesindeki aile mezarlığına defnedildi.

Emre'nin cenazesine, eski milletvekilleri Edip Safder Gaydalı, Abdulhaluk Mutlu, Şaban Şevli ile Mutki Kaymakamı Hacı Uzkuç, Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, Yolalan Belediye Başkanı Murat İnan, Kavakbaşı belde Belediye Başkanı Ayetullah Durgun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıyasettin Emre, 1954 yılında yapılan genel seçimlerde Türkiye'nin ilk bağımsız milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Bir dönem bağımsız milletvekili olarak görev yapan Emre, 11. dönemde de Demokrat Parti'den (DP) milletvekili seçilerek tekrar parlamentoya girdi. DP'de teşkilat sorumlusu olarak görev yapan Emre'nin milletvekilliği 1960 yılındaki darbeyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!