Eski kaşar tartışması

Güncelleme Tarihi:

Eski kaşar tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2001 00:00


Sema DENKER / MAGAZİN SERVİSİ
Haberin Devamı

Özel bir radyoda program yapan Deniz Akkaya, konuşmalarıyla internet kullanıcılarının alay konusu oldu. İnternette dolaşan e-mail'lerde bir dinleyicinin programı sırasında Deniz Akkaya'ya ‘‘eski kaşar’’ dediği belirtiliyor. Akkaya ise böyle bir konuşmayı hatırlamadığını belirtiyor.

Deniz Akkaya, bir radyoda yaptığı programdaki konuşmalarıyla internet kullanıcıları arasında mesaj trafiğine neden oldu. İnternet kullanıcılarının elektronik posta yoluyla birbirlerine geçtikleri mesajlarda, Deniz Akkaya'ya radyo programı sırasında bir dinleyici ‘‘eski kaşar’’ yakıştırması yaptı. Elektronik posta mesajına göre konuşma şöyle gerçekleşti:

BAŞLIK SORUSU

Deniz Akkaya, program sırasında dinleyicilerine ‘‘Benim için ne kadar başlık parası verirsiniz?’’ diye bir soru sordu. Akkaya'yı telefon yağmuruna tutan dinleyiciler, verebilecekleri başlık paralarını açıkladılar. Bazıları 1 trilyon dedi, bazıları ‘‘dünyaları vermeye’’ razı oldu. İstanbul'dan katılan bir dinleyici ise ‘‘4.5 olsun. En fazla 5...’’ diye cevap verdi. Bunun üzerine Akkaya ‘‘Milyar mı, trilyon mu?’’ diye sordu. Dinleyici de ‘‘Milyon... Eski kaşarın fiyatı bu...’’ cevabını verdi.

MAHKEMEYE VERECEK

Deniz Akkaya, internet kullanıcıları arasında hızla yayılan bu elektronik posta mesajındaki konuşmayı, önce doğruladı, sonra da hatırlamadığını söyledi. Deniz Akkaya, programında böyle bir konu işlemediğini, bu yüzden de böyle bir cevapla karşılaşmadığını belirtti. Ancak bu e-mail ve dağıtıcısını tespit ettikleri takdirde mahkemeye vereceğini de sözlerine ekledi.

AKKAYA'NIN EV ŞOKU

Bu arada geçtiğimiz günlerde de programında ‘‘İnsanlık ölmüş’’ başlığı altında dinleyicileriyle konuşan ünlü manken, başından geçen ev alma öyküsünü anlattı. Akkaya, ‘‘Ev sahibine kapora bıraktım. Şimdi paramı alamıyorum. Paramın üzerine yattılar’’ diye konuştu. Akkaya ‘‘Tayfun Şarman ismindeki beyfendi alacağım ev için bıraktığım kaporamın üzerine yattı’’ dedi. Birkaç hafta önce Ulus'ta bir daire satın almak isteyen Deniz Akkaya, parayı denkleştirmek için mal sahibinden birkaç gün izin istediğini belirterek, ‘‘Kendisine 10 bin dolar kapora bıraktım. Bir kaç gün sonra paranın tamamını getireceğimi söyledim. Ancak bankadan kredi alma işleri uzayınca, zaman geçmiş oldu. Bu arada bir öğrendim ki, adam evi başkasına satmış’’ dedi.

PEŞİNİ BIRAKMAM

Yaklaşık 10 milyar tutan parasını geri istediğini, ancak kendisine ‘‘zamanında evi almaya gitmediği için kaporanın yandığı’’ şeklinde bir cevap verildiğini belirten Deniz Akkaya, sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘İnsanlarda ahlak diye bir şey kalmamış. İnsanlık ölmüş. Parayı birkaç gün geciktirdim diye hemen evi başkasına satmış. Elimde belge var ama parayı getireceğim tarih yazıyor üzerinde. Şu ekonomik krizde parayı denkleştirmem zaman aldı. Bu zaman fırsat bilindi. 10 milyarım havaya gitti. Ama bu işin peşini bırakmayacağım. Gerekirse dava açacağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!