Eski Bakan Mehmet Yazar bir darbe de damattan yedi

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Mehmet Yazar bir darbe de damattan yedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2006 00:00

16 yıl önce, üniversite öğrencisi kızı Sema’yı trafik kazasında kaybettikten sonra, siyaset ve iş dünyasından çekilen eski bakanlardan Mehmet Yazar, bu kez diğer kızı Yasemin Yazar Öncel’in eşinden bir darbe yedi.

Öncel’le MİT mensubu eşi Kubilay Öncel’in boşanma davasında skandal yaşandı. Öncel, kocasının kendisinden sürekli para istediğini, vermeyince de terör estirdiğini söyledi. Kubilay Öncel ise eşinin kendisine "Sen damızlıksın oğlum. Spermlerini Yazar ailesine verip gideceksin" dediğini öne sürdü.

ESKİ Devlet ve Milli Savunma Bakanlarından Mehmet Yazar’ın 37 yaşındaki kızı Yasemin Yazar Öncel, 5 yıllık eşi 27 yaşındaki Kubilay Öncel’den boşanmak için dava açtı. Öncel, avukatı aracılığı ile verdiği dilekçesinde, kocasının evlilik yükümlülüklerini yerine getirmediğini, sürekli kendisinden para istediğini, para vermediği takdirde evde terör estirdiğini, ortak çocuklarının bu kavgalardan etkilendiğini iddia etti.

SEN DAMIZLIKSIN

Eşinin iddialarını yalanlayan Kubilay Öncel ise cevap dilekçesinde, karısının arkadaşlarının yanında kendisini aşağıladığını, sürekli emirler verdiğini, bununla yetinmeyip dost sohbetlerinde, "Sen damızlıksın oğlum, Yazarlar’a geldin, spermini vereceksin ve gideceksin. Sen olmasan İsrail’deki sperm bankasından hamile kalıp çocuk yapacaktım" dediğini iddia etti.

BABA YAZAR TANIK
/images/100/0x0/55eb22aff018fbb8f8ad832b


Ankara 7. Aile Mahkemesi’ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen Mehmet Yazar, ifadesinde, kızından 10 yaş küçük olan damadının sürekli para istediğini, grup seks ve benzeri fanteziler nedeniyle kızı ile aralarında sürekli geçimsizlik yaşandığını öne sürdü. Yazar, ayrıca MİT mensubu olan damadının Amerikan Enstitüleri Derneği’ne sık sık gidip geldiğini, burada seminer ve konferanslara katıldığını belirterek, "Bu derneği sorduğumda ’Haklısınız, bıraktım zaten. Bilgisayarında porno film izlemiştim, bunu dernektekiler fark etmiş, ortalık karıştı. Ben de ayrıldım’ yanıtı verdi" dedi.

DERNEKTEN BİR KADIN

Yazar, damadının dernekte öğretim görevlisi bir kadınla arkadaşlık yaptığını öğrendiğini, bundan sonra evlilikten umudunu kestiğini belirtti.

Aile içinde istismar iddialarının da ortaya atıldığı davada görüş bildiren psikolog ve pedagoglar, davalı Kubilay Öncel’in 4 yaşındaki kızı ile görüşmesinin sınırlanması gerektiğini ileri sürdüler.

Kızını kazada kaybedince siyaseti bıraktı

Mehmet Yazar, 1936 yılında Kayseri’de doğdu. 1987 yılında Türkile Odalar Birliği Başkanlığı’nı bırakarak DYP’nin ilk kongresinde Süleyman Demirel’in arka planda desteklediği "emanetçi başkan" Hüsamettin Cindoruk ile yaptığı genel başkanlık yarışını kaybetti. Daha sonra ANAP’a katılan Yazar, Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut hükümetlerinde Devlet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı görevinde bulundu. Yazar, 1990 yılında, Bilkent Üniversitesi’nde okuyan kızı Sema’yı trafik kazasında kaybetmesinin ardından hem siyaseti, hem de iş hayatını noktaladı. Yazar, kızının anısına Sema Yazar Gençlik Vakfı’nı kurarak eğitim ve sağlık konusuna kendini adadı. Yazar, vakfın kuruluşunun hemen ardından Kayseri’de Mustafa Yazar İlköğretim Okulu, Sema Yazar İlköğretim Okulu, Sema Yazar Lisesi, Antalya Akdeniz Meslek Okulu Eğitilebilir Çocuklar Ünitesi, Antalya Sema Yazar Kamu Sağlığı Merkezi’ni, kurdu. Sema Yazar Vakfı her yıl başarılı üniversiteli öğrencilere eğitim bursu veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!