Eski Arslanbey Belediye Başkanı'na 12 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Eski Arslanbey Belediye Başkanına 12 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 14:01

Kocaeli'nin Arslanbey beldesinde, Reşat Eryılmaz'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Eski Arslanbey Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz, “Ağır tahrik altında” cinayet işlediği gerekçesiyle 12 yıl 6 ay, aynı davada “suçu üstlenme” iddiasıyla yargılanan Emin Karaoğlu ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya “kasten adam öldürme” iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık eski Arslanbey Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz ile “suçu üstlenme” suçundan tutuklu Emin Karaoğlu katıldı.

Mahkeme Başkanı Yusuf Coşkun, dosyadaki tüm delillerin toplanmasından dolayı esas hakkındaki savunmalarını yapması için Fahrettin Yılmaz'ın avukatı Hüseyin Acurman'a söz verdi. Acurman, yaptığı savunmada müvekkili hakkında yapılan iddiaları kabul etmediklerini, müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak beraatını talep etti. Acurman, “Bu suçun failinin Fahrettin Yılmaz olmadığı dosyadaki maddi delillerle ortaya çıkmıştır” dedi.

Emin Karaoğlu'nun avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu da savunmasında müvekkili lehine olan hükümlerin uygulanmasını talep etti. Küçükosmanoğlu, “Ayrıca müvekkilimin suçu işlediğine, soruşturma makamları dahi inanmamıştır. Bu nedenle TCK'nın 270. maddede yazılı suçun oluşmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son olarak söz verilen Fahrettin Yılmaz, suçsuz olduğunu savunarak beraatını ve tahliyesini talep etti. Diğer sanık Karaoğlu ise hakkındaki iddialara bir söyleyeceği bulunmadığını kaydetti.

Bunun üzerine mahkeme, Fahrettin Yılmaz'ın, Reşat Eryılmaz'ı ağır tahrik altında kasten öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini de değerlendiren mahkeme heyeti, cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

Sanığa ruhsatsız silah taşımak suçundan 1 yıl hapis cezası veren mahkeme, bu cezayı para cezasına çevirirken, sanığın kamu görevlerinden yasaklanmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca aynı davada “suçu üstlenme” iddiasıyla yargılanan Emin Karaoğlu'na ise 2 yıl hapis cezası verdi. Emin Karaoğlu'nun daha önce yağma suçundan 8 yıl 4 ay ceza aldığını, bu cezasınından dolayı şartlı salıvermeden yasasından yararlanıp tahliye olduğunu tespit eden mahkeme heyeti, şartlı salıverme kararını da bozdu. Karaoğlu, aldığı ceza onanırsa yağma suçundan aldığı cezayı da çekecek.

OLAY

Reşat Eryılmaz, 14 Ağustos 2006'da Arslanbey Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz'ın evinin yakınında tabancayla yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili Emin Karaoğlu yakalanmış, kaçan Belediye Başkanı Fahrettin Yılmaz 10 gün sonra Cumhuriyet Savcılığına teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Yılmaz hakkında “kasten adam öldürme” iddiasıyla ömür boyu, Emin Karaoğlu hakkında ise “suçu üstlenme” iddiasıyla 2 ile 4 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı. Belediye Başkanı Yılmaz'ın tutuklanmasının ardından Arslanbey Belediye Başkan Vekilliğine, oy birliğiyle Bekir Yıldırım seçilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!