'EÅŸinin, kızının başını örttüreceksin'

Güncelleme Tarihi:

Eşinin, kızının başını örttüreceksin
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2012 13:53

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, Cuma vaazında, düğünlerde, eğlencelerde eşinin, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekleri 'deyyus' olarak yorumladı. 'Deyyus' yorumu sosyal medyayı karıştırdı.Diyanet İşleri de konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

'DEYYUS' A SORUÅžTURMA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,  Cuma vaazında, "Düğünlerde, eğlencelerde eşinin, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekler deyyustur" diyen Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül hakkında soruşturma başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in vaazına büyük tepki gösterdiği Müftü Yardımcısı Yaylagül hakkındaki soruşturma için Başkanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirdi.

CUMA VAAZINDA POLEMÄ°K

Yozgat'ta önceki akÅŸam hayırsever iÅŸadamının iftar yemeÄŸine katılan bir grup genci kovduÄŸu gerekçesi ile protesto edilen Ä°l Müftüsü Nuh Korkmaz'ın ardından bugün de Cuma vaazında 'deyyus' polemiÄŸi ortaya çıktı.Â

Habertürk'ün haberine göre, Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, Ramazan ayının son Cuma günü Çapanoğlu Büyük Camii'de Cuma vaazı verdi.

Haberin Devamı

Vaaz merkezi sistemle kent genelindeki camilerde Cuma namazına katılan bütün cemaat tarafından dinlendi. Müftü Yardımcısı Yaylagül, Cuma vaazında, düğünlerde, eğlencelerde karısının, kızının oyun oynamasına tepki göstermeyen ve sokakta kızlarla konuşan erkekleri 'deyyus' olarak yorumladı.

'EŞİNİN, KIZININ BAŞINI ÖRTTÜRECEKSİN'

Vaazında, "Başbakanın kızı başı örtülü, cumhurbaşkanının eşi başı örtülü olacak, senin eşinin başı neden örtülü olmasın. Sen de başını örttüreceksin" diyen Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül, eşini ve kızlarını düğünlerde oynatanları da ağır bir dille eleştirdi. Yaylagül, Müslüman olduğunu söyleyen bir erkeğin eşi ve kızı düğünlerde erkeklerle oynarken kıskanmayan, ses çıkarmayan kocalara için "deyyus" dedi. Yaylagül, "Sen kızın, eşin oynarken bakacaksın, susacaksın. Lise Caddesi'nde kızlarla, oğlanlar bir araya gelmiş konuşuyorlar bunun adı deyyusluktur" diye konuştu.

Yaylagül'ün hakarete varan vaazından rahatsız olan vatandaşlar İl Müftülüğü'nü arayarak şikayetlerini dile getirdi. Tepki gösteren vatandaşlar, "Müftü Yardımcısı Yaylagül vaazında Yozgatlı erkekleri deyyus olarak nitelendirdi. Bu ne Müslümanlığa, ne de ahlaka sığmaz" diyerek tepkide bulundu.

Haberin Devamı

MÜFTÜ: MANTIKSIZ, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, Müftü Yardımcısı Yaylagül'ün vaazıyla ilgili 'mantıksız bir açıklama' ifadesini kullandı. Korkmaz, "Okula giden bütün kız çocuklarının başı açık. Onların hepsi deyyus mu yani, olacak iş mi. Mantıksızlık. Kendini bilmeden konuşmuş. Biz gereğini yapacağız" açıklamasında bulundu.

Ä°ÅžTE SOSYAL MEDYADAN TEPKÄ° MESAJLARI

Paris
Sen kimsin de Deyyus falan diyosun kimsin? Ki muslumanlikta yargılama olmaz Git İşini yap paranı Al ((: Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül

**************
mustafa
Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül twitter magandalarına gökte aradıkları malzemeyi cami kürsüsünden verdi!

Haberin Devamı

****************
orhan gürsel

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül yıllardır dini kullanıp,siyasi çıkarla cebinize çalışırken iyiydi değilmi?

*****************
mithat kahriman

"Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül" dilimin kemiği yok. Çocukken kötü söz söyleyenlerin ağzına kırmızı biber sürerlerdi.

**************
utangaç adam

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuf Yaylagül ne içiyorsa aynısından istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!