Eşini ve 2 çocuğunu yakarak öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Eşini ve 2 çocuğunu yakarak öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 11:44

ADANA’da 26 yaşındaki Harun Oğuz’un, evini kundaklayıp eşi ve 2 çocuğunu yakarak öldürdüğü ortaya çıktı. Oğuz’un hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şakirpaşa Mahallesi’nde oturan Oğuz Ailesi’ne ait evde 12 Ağustos’ta yangın çıktı. İddiaya göre, yardım çığlıkları üzerine mahalle sakinleri ile itfaiyeciler pencere demirlerini sökerek yanmakta olan Harun Oğuz’u kurtardı. 25 yaşındaki eşi Sevgi, çocukları 3 yaşındaki Muhammet ile 3 aylık Mehmet Taha yanarak öldü. Olay gecesi babaannesinin evinde kalan 5 yaşındaki Biran ise faciadan kurtuldu. Yanan Harun Oğuz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ndeki tedavisi sürerken, tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Yalçın Kurt, yaptığı soruşturma ve elde edilen deliller sonunda, Oğuz’un yanıcı madde ile evini kundaklayarak eşiyle 2 çocuğunu öldürdüğü iddiasıyla Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Sevgi Oğuz ve çocuklarının cesetlerinde yapılan otopside yanarak öldükleri kaydedilen iddianamede, olay yerinde elde edilen 7 yangın artığı, svabı ve bir yanmış pamuk parçasında Kayseri Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan incelemede petrol türevi benzin ve mazot kalıntılarına rastlandığını belirtir rapora yer verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, yangının, pamuk yatak üzerine benzin dökülerek çıkartıldığını belirtir raporuna da yer verilen iddianamede, “.. Rapor ve deliller ile şüphelinin eşini daha önce ölümle tehdit etmesi nedeniyle, susma hakkını kullanan şüpheli Harun Oğuz’un eşiyle çocuklarını benzin ve mazot kullanarak oturmakta oldukları evi yakarak öldürdüğü anlaşılmaktadır...” denildi.

‘Yangın çıkartmak suretiyle eşi ve iki çocuğunu kasten öldürme’ suçundan hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Oğuz, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. Hastanede tedavi gördüğü sırada nöbetçi hakim tarafından tutuklanan ve burada susma hakkını kullanan Oğuz, hastane polisine verdiği ifadesinde ise yangını kendisinin çıkartmadığını iddia etti. Oğuz, dava dosyasına giren el yazısıyla verdiği ifadesinde, “Yatak odasında bir birayla sigara içtikten sonra yattım. Eşim ve çocuklarım salonda uyuyordu. Çığlık sesine ve duman kokusuna uyandım. Ailemi kurtarmak istedim, ama alevlerden salona giremedim. Yangını ben çıkartmadım. Suçsuzum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!