Eşini öldürdü, cezaevinde kendini kendini astı

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldürdü, cezaevinde kendini kendini astı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 16:02

BURSA E Tipi Cezaevi’nde, 14 yıllık eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan 40 yaşındaki Mustafa Özgan, cezaevinde intihar etti.

Kendini iple havalandırma boşluğuna asıp yaşamına son veren Özgan, bıraktığı mektupta, “Eşimi çok seviyordum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ölümümden kimse sorumlu değildir” diye yazdı.

Merkez Gürsu ilçesi Mithatpaşa Caddesi’nde oturan kamyon şoförü Mustafa Özgan, Bursa’da oturan annesinin evine sürekli aynı minibüsle gitmesinden şüphelendiği eşi Meryem Özgan’ı kendisini aldatmakla suçlamıştı. Geçtiğimiz 25 Mayıs akşamı Bursa’daki anne ve babasını ziyarete giden eşini otomobil ile alan Mustafa Özgan, Gürsu’daki evine getirdi. Ardından eşini uyurken kaldırıp önce dövüp sonra tabancayla iki el ateş ederek öldürmüştü. Çocuklarının evde olmadığı sırada işlenen cinayet sonrası polise teslim olan Mustafa Özgan, tutuklanıp cezaevine konmuştu.

Bursa E Tipi Cezaevinde hakim karşısına çıkacağı günü bekleyen Mustafa Özgan sabaha karşı kendini iple havalandırma boşluğuna astı. Bıraktığı mektupta ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten Özgan, “Kendisi çocuklarımın annesi, benim de 14 yıllık hayat arkadaşımdı. Onu çok seviyordum. Ancak bir gün beni aldattığını öğrendim. Bunu duyunca dünyam karardı. Ben onun saçının bir teline bile zarar gelmesinden korkarken, gözümden sakınırken o ise beni bir başkasıyla aldatmıştı. İlk duyduğumda yıkıldım ve tarım ilacı içerek intihar etmek istedim. Fakat başaramadım. Daha sonra kendisini öldürdüm. Ancak artık benim de dayanacak gücüm kalmadı. İçimde yaşadığım acıları dindiremiyorum. Ben de onun yanına gidiyorum. Allahım beni affet. Çocuklarımı da önce Allaha sonra yakınlarıma emanet ediyorum. Ölümümden kimse sorumlu değildir” diye yazdı.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Sabah infaz koruma memurları tarafından bulunan Mustafa Özgan’ın cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!