Eşini döven koca yemek yapacak

Güncelleme Tarihi:

Eşini döven koca yemek yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 09:24

Muğla'da bir kişiye, eşine karşı şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkeme tarafından, “bir okulun pansiyonunda 3 ay süreyle her gün 4 saat aşçılık yapma” cezası verildi.

Haberin Devamı

Muğla'da yaşayan Recep Demircan (41) hakkında, “eşini darp ettiği” gerekçesiyle dava açıldı. Mahkeme, Recep Demircan'ı açılan dava sonunda 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu ceza daha sonra, “denetimli serbestlik” uygulaması kapsamında kamu kurumunda 3 ay boyunca günde 4 saat çeşitli işlerde çalışma cezasına çevrildi.

PANSİYONDA AŞÇILIK YAPIYOR

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında Recep Demircan, Muğla Turgutreis Lisesi pansiyonunda aşçılık yaparak 3 aylık cezasını çekmeye başladı.

Demircan, cezasını kamuya yararlı bir işte çalışarak tamamlamasının kendisi ve ailesi açısından yararlı olduğunu söyledi. Eşine şiddet uyguladığı için pişman olduğunu belirten Demircan, “Cezaevine konulmadığım için de şanslıyım. Ayrıca burada günde 4 saat çalışıyorum. Öğleden sonra ise kendi işimi yapıyorum. Ailem de bu arada mağdur olmuyor” dedi.

Haberin Devamı

Turgut Reis Lisesi Müdürü Vekili Sami Aldemir ise uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek, “Arkadaşımız, öğrencilerimizin yemeklerini hazırlamak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bu tür uygulamaların, insanların topluma kazandırılması amacıyla yapılması bizi memnun etti. Bu sadece bizim değil toplumun menfaatine yapılan bir çalışma” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!