Eşini 27 bıçak darbesiyle öldürdü, iyi hal indirimi aldı

Güncelleme Tarihi:

Eşini 27 bıçak darbesiyle öldürdü, iyi hal indirimi aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 16:29

Adana'da imam nikahıyla birlikte yaşadığı genç kadını, 8 yaşındaki kardeşi, 6 yaşındaki kızı ve 4 aylık oğlunun yanında 27 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, “tahrik” ve “iyi hal” indirimi sonucu, 13 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 23 Ağustos 2010 tarihinde evlerinde birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Mukaddes T.'yi (24) yemek yedikleri sırada aralarında çıkan tartışma sırasında öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Musa T. (30), müşteki baba Hüseyin T. (48) ve maktulenin kardeşi N.T (8) hazır bulunurken, olay sırasında elinden yaralanan komşuları müşteki Hatun A. (60) ise duruşmaya katılmadı.

Sanık Musa T., son savunmasında, geçim sıkıntısından eşi ile aralarında sürekli tartışma olduğunu belirterek, “Bana yemek hazırlamıyordu. Çamaşırlarımı yıkamıyordu. Benimle birlikte yatmıyordu. Olay günü de 4 aylık oğlumuzu sokakta bırakıp geldiği gerekçesiyle kızımız Müjde'ye bağırarak küfür etti. Aramızda tartışma çıktı. Babama da 'köpek' dedi. Ben de 'insan kayın babasına köpek der mi?' dedim. Tekrarlayınca kendimi kaybettim. Komşumuzu görmedim, nasıl yaralandığını bilmiyorum” dedi.

Maktulenin kardeşi N.T. ise olay sırasında yemek yediklerini söyleyerek, “Yemek yediğimiz sırada Müjde ayranı dökünce ablam ona kızdı ve küfür etti. Eniştem de 'Sen kime küfür ettin' diyerek ablamın arkasından gitti ve boğazından bıçaklamaya başladı. Ben de yardım istemek için dışarı çıktım. Döndüğümde ablamı bıçaklıyordu. Çok fazla bıçakladı” diye konuştu.

Müşteki baba Hüseyin T.ise kızıyla sanık Musa T. arasında 7 yıl önce dini nikah kıydıklarını belirterek, “Ancak birlikte yaşamaya başladıktan sonra aralarında geçimsizlik çıktı. Sanık kızıma sürekli işkence ve zulüm yapıyordu. Kızım zaman zaman dayaktan kaçıp, bizim yanımıza geliyordu. Ancak dostlar araya girince barıştırıp, evine geri gönderiyorduk. Böyle olacağını bilsem hiç göndermezdim. Sanığın asılmasını istiyorum” dedi.

Mahkeme başkanı, sanık Musa T.'ye önce “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı, suçu eşinin hakareti sonucu işlediği gerekçesiyle 16 yıla, duruşmalardaki tavır ve davranışlarından dolayı da 13 yıl 4 ay hapis cezasına indirdi. Ayrıca Sanık Musa T.'ye, komşuları Hatun A.'yı yaralamak suçundan da 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!