Esenler'e yeni otobüs hatları

Güncelleme Tarihi:

Esenlere yeni otobüs hatları
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2010 18:03

İETT, Esenler ilçesinin Dörtyol semtinden Beyazıt, Mecidiyeköy, Eminönü ve Eyüp'e doğrudan otobüs seferleri başlattı.

Yeni güzergahların hizmete girmesi dolayısıyla Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini ve diğer ilçelerde de İETT'nin hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Baraçlı, “Esenler nasıl değişiyorsa, diğer ilçelerde de çehrenin değişmesi, memnuniyetin artması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu hizmetin Esenler ilçesine ve halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da bugüne kadar ilçenin merkezi bir yerinde olan Dörtyol'un ana durak olduğu bir otobüs hattı bulunmadığını ve bunun eksikliğinin hissedildiğini vurgulayarak, “Göreve başladığımdan beri ilçe halkından her gün duyduğum şuydu: 'Biz buradan Beyazıt'a, Mecidiyeköy'e, Eminönü'ne, Eyüp'e doğrudan gitmek istiyoruz'. Bunu hep dillendirdiler” diye konuştu.

Bunun üzerine İETT Genel Müdürü Baraçlı'yı ilçeye davet ettiğini ve ilçedeki muhtarlarla birlikte bir toplantı yaparak ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıyı anlattıklarını belirten Göksu, bugün 4 yeni otobüs hattının, 15 yeni otobüsün hizmete alındığını bildirdi.

Göksu, “Burada önemli olan şey şudur: Biz sizleri mutlu edebilmek için buradayız. Sizin huzurunuz için buradayız. Allah'ın izniyle de sizin bizden talep ettikleriniz bir bir yerine getirilecek. Tüm zorlukları inşallah birlikte aşacağız ve Esenler'i İstanbul'un birinci ilçesi haline getireceğiz” diye konuştu.

Baraçlı ve Göksu, konuşmaların ardından yeni hizmete alınan otobüslerde direksiyon başına geçerek basın mensuplarına poz verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!