Esenler eylemi

Güncelleme Tarihi:

Esenler eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 01:00

CHP Esenler İlçe Başkanlığı, Anadolu Canlar Derneği, Esenler Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Tanıtma Derneği ile Esenler Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri, Esenler'e cemevi yapılması için eylem düzenledi.

Haberin Devamı

Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve CHP Parti Meclisi üyesi Tuba Ütebay de destek verdi. Esenler Dörtyol Meydanı'nda grup adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: “Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bizlere yıllardır 'Size cemevi yeri tahsis edeceğiz' diye söz vermiş ve sözünü yerine getirmemiştir. Bu söz yerine getirilmediğinden çok büyük zorluklar çekmiş ve bu acıları her zaman yaşamışızdır. Son yaşadığımız acı haber, şehit asker Volkan Karatepe'nin Esenler'de cemevi olmaması nedeniyle başka bir ilçede başka bir cemevinden hakka uğurlanmasıdır. Bizler verdiğimiz vergilerin karşılığı olan ve demokratik hakkımız olan bir cemevi istiyoruz.”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ise "Bir grup inanan insan diyor ki 'Biz ibadet etmek istiyoruz. Biz ölümüzü, şehidimizi kendi bulunduğumuz mahalleden son göreviyle uğurlamak istiyoruz.' Bundan daha tabii daha doğal ve laikliğin içini daha fazla dolduracak başka bir talebi olabilir mi bilmiyorum?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!