Esenler’de polise ateş sonrası çatışma: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Esenler’de polise ateş sonrası çatışma: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 12:08

ESENLER’de, korsan gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup, devriye gezen motorize Yunus ekibine ateş açtı. Polis ekibinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 17 yaşındaki F.E. hayatını kaybederken, 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bölgeye Özel Harekat ekipleri sevk edildi, helikopter destekli operasyon başlatıldı. Ölen F.E'nin babası ise, "Benim oğlum terörist değil, bir vatandaş. Vatandaş olarak öldürmüşler, terörist damgası vuruyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Olay saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 15-20 kişilik bir grup korsan gösteri yapmaya başladı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ellerinde molotof kokteyli, el yapımı parça tesirli bomba ve havai fişek bulunan göstericiler, devriye görevi yapan motorize Yunus ekibinin geçişi sırasında ateş açtı. Polis ekibinin açılan ateşe karşılık vermesiyle kısa süreli bir çatışma çıktı. Çatışmada 17 yaşındaki F.E. hayatını kaybederken, grup ara sokaklara dağılarak kaçtı.

TEM, ÖZEL HAREKAT, ÇEVİK KUVVET VE İLÇE EKİPLERİ DESTEK VERDİ

Olay üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis ekibi bölgeye sevk edilerek şüphelileri yakalamaya yönelik bir çalışma başlatıldı. Öte yandan olay yeri yakınında patlamamış bir bombaya rastalayan polis ekipleri olay yerine bomba imha uzmanı çağırdı. Yapılan çalışmanın ardından bomba etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı



POLİS HELİKOPTERİ HAVADAN İZ SÜRDÜ

Polis helikopterinin de çalışmaya havadan destek verdiği belirtilirken, ekipler helikopterden gelen talimatlar doğrultusunda sokaklarda bulunan göstericileri yakalamak için arama başlattı. Yaşanan kovalamacanın ardından yüzleri maskeli olarak kaçan ve üzenlerinde 10 adet molotof kokteyli ve parça tesirli el yapımı bomba çıkan, PKK ve YDG-H’lı olduğu öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Polis olay yerindeki çalışmaları devam ediyor. Çatışmada ölen 17 yaşındaki F.E.’nin cesedi ise Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Haberin Devamı

“BENİM OĞLUM TERÖRİST DEĞİL”

esenler'de, korsan gösteri yapan yüzleri maskeli bir grubun, devriye gezen motorize polis ekibine ateş açmasının ardından çıkan çatışmada ölen F.E'nin babası konuştu. Oğlunun 16 yaşında olduğunu söyleyen İ.E, "Benim oğlum terörist değil, bir vatandaş. Vatandaş olarak öldürmüşler, terörist damgası vuruyorlar" dedi.

"OĞLUM BÖYLE GÖSTERİLERE KATILMAZDI"

Olayın evlerinin bulunduğu Tuna mahallesinde yaşandığını söyleyen İ.E, " Ben görmedim. Duyduğuma göre orada olaylar çıkmış. Demişler molotof falan atmışlar. Öyle bir şey yok. Sıkmışlar, öldürmüşler, bir terörist ölü olarak ele geçirildi demişler haberlerde. 16 yaşındaki bir çocuk" diye konuştu. 8 çocuk babası İ.E oğlunun böyle gösterilere katılmadığını iddia etti

Haberin Devamı

"ÇOCUKTAN TERÖRİST Mİ OLUR ?"

Oğlunun cenazesini almak için Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na gelen İ.E'ye yeğeni E.U eşlik etti. E.U olayla ilgili gece boyu bilgi almaya çalıştıklarını ancak kendilerine ayrıntılı bilgi verilmediğini söyledi. 'Esenler'de terörist ölü olarak ele geçirildi' şeklindeki haberlere tepki gösteren Uğurgöl,"Ben kefilim bu çocuğa. Örgütle veya sokak eylemleriyle ilgili bugüne kadar ne şahit oldum, ne duydum" dedi. Halasının oğlu olan F.E'nın daha önce birkaç kez adi olay sebebiyle karakolluk olduğunu hiçbir siyasi olaya karışmadığını söyleyen E.U, "16 yaşında bir çocuk nasıl terörist olabilir ? Sonuçta çocuk. Henüz reşit bile değil. Hemen böyle damgalamak bu kadar mı kolay ?Öldürüldüyse tamam terörist. Çocuktan terörist mi olur ? Molotof atmış. Molotof atmışsa yakalayabiliyorsan, yakala. Yakın mesafede niye kurşun sıkıyorsun ? Cezası neyse ver. 10 sene mi 20 sene mi, ver. Eyvallah varsa bir suçu cezasını çeksin. Ama en ufak bir suçun karşılığı ölümse, insanlığımızdan payımıza düşeni herkes bir zahmet alsın.

Haberin Devamı

"EKMEĞİM İÇİN İSTANBUL'A GELMİŞİM ÖRGÜTLE NE İŞİM OLUR"

Adli Tıp Kurumu çevresinde önlem alan Polisleri gösteren E.U sözlerini şöyle tamamladı: Hepsi benim nazarımda insandır. Ama onlar bize bakarken, onlar da aynısını görsün. En ufak bir şey oldu mu ? Hemen terörist damgasını bir anda bütün ülkeye yaymak, yazık günah ya. Birilerinin çıkarı için bu adamlar vatan savunması için, bir kolunun altında miğferi, kelle koltukta görev yapan insanlar. Bunlar 2 bin 500 TL maaşla, bütün gün canı burnunda görev yapan insanlar. Savunmamızı yapan insanlar. Birilerinin çıkarı için niye biz kendimizi ateşe atıyoruz. Doğu'da mahallelere girilmiyor, neyi paylaşamıyoruz. Ben Diyarbakır'dan ekmeğim için İstanbul'a gelmişim. Benim örgütle ne işim olur kardeşim ? çatışma ile ne işim olur. Ben ekmeğimin davasındayım. Kirasını veremeyen adamın çocuğundan terörist mi olur ya? Yapmayalım. Birilerinin çıkarı için, birileri biraz daha büyük olsun, bunlar 2 bin 500 lira maaş olmak için, 10 bin liralık maaş olan adamı savunuyor. 10 bin lira maaş olan, 100 bin lira maaş alanı savunuyor. Böyle bir zihniyet var mı ya ? Her şeyden önce insanlığımızı ele alalım. Yazık günah ya...

Haberin Devamı

ADLİ TIP KURUMU ÖNÜNDE ÖNLEM

Bu arada çelik yelek giyen ve otomatik silah taşıyan polis ekipleri Adli Tıp Kurumu çevresinde önlem aldı. İki TOMA da kurum önünde bekletiyor.

CENAZE BİSMİL'E GİDECEK

F.E'nin cenazesinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından aile tarafından teslim alınarak uçakla Diyarbakır'a oradan da toprağa verilmek için Bismil ilçesine götürülecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!