Eşeği ile dünya turunda

Güncelleme Tarihi:

Eşeği ile dünya turunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 16:40

İTALYA'dan eşeği ile 2005 yılında dünya turu için yola çıkan 52 yaşındaki Sama Lastlovanski, 4 yıl sonra Türkiye'ye geldi. Lastlovanski, Türkiye üzerinden Asya ülkelerini gezerek Hindistan'a ulaşmayı hedefledi.

İtalya'da marangozluk yapan 1 çocuk babası Sama Lastlovanski 3 Nisan 2005 tarihinde ‘Jina’ ismini verdiği eşeği ile İtalya’dan yola koyuldu. 4 yıldan bu yana yollarda olan ve geçtiği ülkelerde belirli bir süre konaklayan Lastlovanski, Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ın ardından Hamzabeyli Sınır Kapısını kullanarak Türkiye'ye giriş yaptı. Eşeği ile kent merkezinden geçen ve herkesin ilgi odağı haline gelen Lastlovanski, daha sonra Meriç Nehri kenarındaki piknik alanına kamp kurdu.

Aslen Belçikalı olduğunu ve 7 yıl öncesine kadar İtalya'da yaşadığını belirten Sama Lastlovanski, şöyle dedi:
“Belçika'da yaşayan kızımdan başka kimsem yok. Arkadaşım Jina (eşek) ile 4 yıldır yollardayız. Ancak eşeğimin sırtına binmiyorum. Sadece bazı eşyalarımı onun sırtına yüklüyorum. Para ile işim yok. Bugün Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptık. Amacım Asya'yı gezmek ve mümkün olursa Hindistan'a kadar gitmek istiyorum. Tabii ki ayağım bu yolculuğu taşıyabilirse. Ben kendimi ‘Özgür ruh’ olarak tanımlıyorum. Ben bir özgür ruhum, paranın mutluluk getirmediğini anladığım için böyle bir yaşam seçtim. Kışı geçireceğim bir köy seçiyorum, baharla birlikte yola yine devam ediyorum. Burada 3 gün dinlendikten sonra yoluma devam edeceğim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!