Eşe kapı açmama boşanma nedeni

Güncelleme Tarihi:

Eşe kapı açmama boşanma nedeni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2005 01:36

Yargıtay’ın ilginç boşanma gerekçeleri arasına ‘eşe kapıyı açmamak da’ girdi. Yargıtay kapı açmamayı ‘güven sarsıcı olay’ olarak niteledi.

DAVA konusu olay Aydın’da geçti. A.K. isimli koca evine gelip kapıyı çaldığı halde, evde olduğunu bildiği karısı N.K. bir türlü kapıyı açmadı. Karısının C. isimli bir başka kişiyle o sırada evde olduğu ortaya çıkınca, A.K. ertesi gün boşanma davası açtı. Yerel mahkeme, kadının, kocasına kapıyı açmamasını boşanma nedeni saymadı ve davayı reddetti.

Bunun üzerine davacı koca Yargıtay’da temyize başvurdu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi davacı kocayı haklı bularak, yerel mahkeme kararını bozdu ve çiftin boşanması gerektiğine karar verdi.

MAHKEME DİRENDİ

Yerel mahkeme ise çiftin boşanmaması yönündeki ilk kararında direndi. Bunun üzerine dava, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun önüne geldi. Genel Kurul da 2’nci Hukuk Dairesi gibi kadının kapıyı açmamasını ‘güven sarsıcı davranış’ saydı ve boşanma gerekçesi yaptı. Kurul, çiftin arasında ‘müşterek hayatı temelinden sarsacak ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik olduğuna’ dikkat çekti. ‘Kanunen eşlerin artık birlikte yaşamasının mümkün görülmediğine’ vurgu yapan Kurul, yerel mahkemenin ‘direnme’ kararını bozdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!