Eşcinsel evlilikte patlama

Güncelleme Tarihi:

Eşcinsel evlilikte patlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2001 01:42

Almanya'nın 1 Ağustostan itibaren kabul ettiği yeni ‘‘Yaşam ve Birliktelik Yasası’’na göre eşcinseller de heteroseksüeller gibi aynı yasal haklara ve şartlara sahip olarak evlenebilecek. Yasanın resmen kabul edilmesiyle ülkedeki nikah dairelerinde talep patlaması yaşandı.

Hollanda, Danimarka ve İsveç'ten sonra Almanya'da da aynı cinsiyetten kişiler arasında evliliğe yasal izin çıkması, evlilik başvurularında patlamaya neden oldu. 1 Ağustostan itibaren nikah defterine imza atmaya hazırlanan gay ve lezbiyen çiftler, evlendirme dairelerine akın etti. Bazı bölgelerde evlenme dairelerinin talebi karşılamakta zorlandığı bildirildi.

Batı Berlin'in Charlottenburg bölgesindeki bir evlendirme dairesi, günde 40 eşcinsel çiftin nikah günü almak için başvurduğunu belirtti. Berlin'in merkezindeki Mitte bölgesinde de günde 200 çiftin evlendirme dairesine başvurduğu resmen açıklandı. Evlendirme dairesi sözcüsü, evlenme taleplerini daha hızlı bir şekilde karşılayabilmek için yeni bir sistem geliştirecekleri söyledi. Yeni sistemle çiftler sabah evraklarıyla gelip öğlen saatlerde evlenebilecekler. Evlendirme Dairesi yöneticisi Sylvia Brenke ‘‘Biz kendimizi bu yoğun isteğe cevap verebilmek için hazırlıyoruz. Bütün enerjimizi bu yeni gruba harcadığımız için, heteroseksüellerin evlenme isteklerini bu dönemde karşılayamayacağız’’ dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!