Esat Canan: Seçilemezsem yargılanacağım

Güncelleme Tarihi:

Esat Canan: Seçilemezsem yargılanacağım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 18:00

HAKKARİ bağımsız milletvekili adayı, eski CHP Milletvekili Esat Canan, seçim bürosunun açılışında, milletvekili seçilemediği takdirde yargılanacağını söyledi. Canan, hakkında 3 ayrı dosyanın bulunduğunu belirterek, “Kazanamasam yargılanacağım. Ama korkmuyorum gerçekleri dile getirdim, yine söyleyeceğim” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin tek milletvekili olarak Meclis'e giren, daha sonra partisinden istifa eden, bağımsız milletvekili adayı Esat Canan, Yüksekova'da seçim bürosunun açılışını yaptı. Canan'ın seçim bürosu açılışına, yaklaşık bin kişi katıldı. Canan, açılışta yaptığı konuşmasında, CHP'den Yüksekovalılar'ın isteği üzerine istifa ettiğini ve gelen talepler üzerine de seçimlere bağımsız aday olarak girmeye karar verdiğini söyledi. Canan, Şemdinli, Yüksekova, Çukurca ve Hakkari olaylarında sürekli halkın yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Yüksekova Çetesi'nin, yeniden yargılanması için girişimlere başlayacağız. Dağlıca, Şemdinli olayları, Amerikan Büyükelçiliği'ndeki toplantı ile ilgili 3 ayrı soruşturma dosyam var, kazanamasam yargılanacağım. Ama korkmuyorum gerçekleri dile getirdim, yine söyleyeceğim. Bildiğini gibi Yüksekova ve bu bölgede, devlet içinde oluşan çetelerle mücadele ettim. Devlet içinde devlet ya da çete olur mu? Olmaz. Ben bu çetelerle bugüne kadar mücadele ettiğim gibi bundan sonra da mücadele edeceğim. Bu mücadelemde hiç korkum olmadı. Olmayacak da. Bunun en güzel örneğini Abdullah Canan olayında yaşadık. On yıl önce söylediklerimi, bugün AİHM teyit etti. Ve Türkiye'yi cezalandırdı. Biliyorsunuz bundan 10 yıl önce çarşı merkezinden alınan insanları PKK'lı diye çeteciler tarafından işkencelerden geçirilmişti. İşte bu mahkumiyet kararını bunlar için birer örnek olmalıdır.”

Haberin Devamı

Seçim bürosunun açılışına katılan kalabalık, Canan için ‘Yüksekova seninle gurur duyuyor’ ve ‘Yüksekova Canan'a sahip çıkacak’ sloganları attı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!