Esad yönetimi 2013’ü görmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Esad yönetimi 2013’ü görmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 00:00

ABD’nin etkili gazetelerinden New York Times, dünkü sayısında iki analizinde iç karışıklıkların yaşandığı Suriye’de Beşar Esad yönetiminin ne zaman ve hangi koşullarda iktidardan inebileceğini tahmin etmeye çalıştı.

Ankara ve Washington’dan adı açıklanmayan üst düzey yöneticilerin görüşlerine  dayandırılarak yapılan analizde, Suriye ekonomisinin çöküşe doğru sürüklendiği, bunun da Esad rejiminin meşruiyet dayanaklarından en önemlisinin altını oyduğu ileri sürüldü. Bu durumda Esad yönetimini destekleyen tüccar ve sanayici kesimin eninde sonunda Şam yönetimine karşı tavır alacağını söyleyen Türk ve Amerikalı kaynaklar, en erken 6 en geç 18 ay içinde Esad rejiminin çökeceği tahmininde bulundu. Gazeteye konuşan bir Amerikalı yetkili  “Hepimiz, onları çatlatacak bir şey bekliyoruz. Esad ve çevresini destekleyenlerin sabrını taşıracak şey ekonomi olabilir” dedi.
New York Times’ın dünkü başyazısında da Suriye ele alındı. Türkiye’ye özel bir paragraf açılan yazıda Ankara yönetimi “çok uzun süre Esad yönetimine hak etmediği güveni vermekle”  sorumlu tutuldu. Bu yüzden Türkiye’nin derhal, Esad Yönetimi’ne karşı yaptırım uygulamaya başlamaya çağrıldığı başyazıda, “Başbakan Erdoğan’ın şimdi harekete geçip, rejime en büyük etkiyi gösterecek yaptırımları açıklaması lazım” dendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!