Esad: Suriye’nin Hariri suikastıyla ilgisi yok

Güncelleme Tarihi:

Esad: Suriye’nin Hariri suikastıyla ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2005 14:59

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesinin, Lübnan Başbakanı Refik Hariri'ye düzenlenen bombalı suikastla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Esad, Alman haftalık Die Zeit gazetesine verdiği demeçte, Hariri cinayetinin aydınlatılması için ülkesinin BM Araştırma Komisyonu'na her türlü desteği sağlayacağını belirterek, “Suriye'nin Hariri cinayetine katıldığına dair hiçbir delil yok. Komisyon da Suriye'ye karşı bir suçlama yöneltmedi” dedi.

Alman Stern dergisi, Esad'ın aile fertlerinden Suriye Gizli Servis Koordinatörü Asaf Şevket'in, Hariri cinayetiyle ilgili araştırma sırasında sanık olarak ifadesinin alındığını öne sürmüştü.

Esad demecinde ayrıca, Ortadoğu sorununun çözümü konusunda Avrupalıların ABD'den daha bağımsız bir şekilde çaba harcamalarını isteyerek, “Bu, Avrupalıların ABD'ye karşı çaba harcamaları anlamına gelmemeli. Ancak kendi görüşlerini istedikleri gibi savunmalı ve kültürler arasında arabulucu olarak ortaya çıkmalılar. Avrupalılar, Ortadoğu'yu Amerikalılardan daha iyi tanıyorlar” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!