Esad ölüm yağdırdı

Güncelleme Tarihi:

Esad ölüm yağdırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 00:00

Suriye’de Esad güçleri dün kendi halkına bomba yağdırdı. Türkiye sınırına yaklaşan Suriye uçaklarının Rakka kentinde benzin istasyonunun bombalanması sonucu en az 30 kişi öldü. Çatışma sesleri Şanlıurfa’ya ulaştı. Şam’da vurulan bir askeri helikopter ise bir uçağın kuyruğuna çarptı. Yaklaşık 200 yolcu taşıyan uçak mucize eseri düşmedi.

Haberin Devamı

BİRBUÇUK yılı aşan isyanda giderek sertleşen Beşar Esad rejimi hava saldırılarına yönelince katliam yaşandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdülrahman’ın açıklamasına göre Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Rakka kentine bağlı Ayn İssa kasabasında bir benzin istasyonuna yapılan hava saldırısında en az 54 kişi öldü, 83 kişi yaralandı. Görgü tanıkları gaz istasyonunun savaş uçaklarınca bombalandığını söyledi. Muhaliflere göre MiG savaş uçakları ve bazı helikopterler isyancıları vurabilmek için alçak irtifada uçuyor. Bu da büyük sivil kayba yol açıyor. Rakka kentine bağlı sınırdaki Tel Abyad ilçesinde çıkan çatışmalarda ise seken mermiler, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bazı ev ve iş yerlerine isabet etti. Tel Abyad sınır kapısının kontrolünü yeniden ele almak isteyen ordu birlikleri Türk sınırına yaklaştı. Yaşanan gelişmeler Akçakale’den çıplak gözle izlenebilirken, yetkililer vatandaşları sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor. İlçede okullar da tatil edildi. Öte yandan sınır bölgesinde çatışmaların başladığı salıdan bu yana Akçakale’ye gelen sığınmacı sayısının yaklaşık 400’ü bulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Helikopter uçağa çarptı

Bu arada başkent Şam’da dünkü çatışmalar sırasında milyonda bir meydana gelecek bir olay yaşandı. İsyancılar tarafından vurulan bir askeri helikopter havada 200 yolcu taşıyan bir uçağın kuyruğuna çarptı. Helikopter, Şam’ın banliyösü Duma’nın Tal Kurdi bölgesinde ev eşyası üreten bir fabrika yakınlarına düşerken, yolcu uçağı büyük şans eseri Şam havaalanına inmeyi başardı. İsyancılar geçen ay Şam’da bir helikopteri daha düşürmüştü. Suriye devlet televizyonu ise “100 teröristin” tutuklandığını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!