Erzurum'da helikopter ambulans hayat kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Erzurumda helikopter ambulans hayat kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 20:31

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Çimenözü köyü Deliktaş mezrasında, kar yağışı ve tipi nedeniyle sağlık hizmetlerinden yoksun kalan kanamalı hastanın imdadına helikopter ambulans yetişti.

Edinilen bilgiye göre, 2 aylık hamile olduğu öğrenilen Ş.T, ilçenin Çimenözü köyü Deliktaş mezrasındaki evinde fenalaştı.
Kanaması başlayan Ş.T'nin ailesi durumu 112 ve Jandarma'ya bildirdi. Bunun üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri bölgeye sevk edildi. Kar yağışı ve tipinin etkisiyle bölgeye düşen çığ nedeniyle karayolu ulaşıma açılamayınca köye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Komuta Kontrol Merkezine ait helikopter ambulans yönlendirildi.
İniş için gerekli arazinin tespit edilmesi sonrası bölgeye hareket eden helikopter ambulans, zorlu hava koşulları ve arazi yapısına rağmen köye inerek hasta kadını alıp Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi.
Ş.T'nin düşük yaptığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopter ambulansın yine bir hayat kurtardığını söyledi.
Vançelik, şunları kaydetti:
“Çimenözü köyü Deliktaş mezraasında, hamile olan Ş.T adlı bir bayanın kanama şikayeti vardı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait ekipler köy yolunu açmak için görevlendirildi. Çığ düşmesi nedeniyle yol kapandı. Sabahın erken saatlerinde köy yolu açılmaya çalışıldı. Ancak bu imkansız görülmekteydi. Mezrada inilecek bir yerin tespiti yapılarak, helikopter ambulansımız bölgeye hareket etti. Helikopter ambulansımız hamile bayanı alarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi. Annemizin sağlık durumu şu an iyi. Düşüğe bağlı bir kanama gerçekleşti. Bu şekilde karasal yönden mümkün olmayan durumlarda havayoluyla bize hastalara ulaşma imkanı veren Sağlık Bakanlığına, hizmet alan tüm insanlar adına teşekkürlerimizi sunuyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!