Erzincanlı şehidi binlerce kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Erzincanlı şehidi binlerce kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 14:25

BİNGÖL’de askeri konvoya yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan Erzincanlı piyade çavuş 23 yaşındaki Ahmet Aytekin, 5 bin kişinin katıldığı törenle memleketinde toprağa verildi.

Şehit Ahmet Aytekin için Erzincan Tercan İlçesine Bağlı Kargın Beldesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkana AK Partili Yüksel Çakır. 3’ncü Ordu Hareket Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Çevre ilçe belde ve belediye başkanları ile Kaymakamlar katıldı.

Seyfettin Efendi Camii’nde kılınan cuma namazının ardından Kargın Belediyesi önünde şehit Ahmet Aytekin’in cenaze namazı kılındı. Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen’in kıldırdığı namazın ardından helallik istedi ve şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyledi. Şehidin babası Ali Aytekin sakin görünmeye çalışırken ağabeyi Kenan Aytekin göz yaşlarına hakim olamadı. Namazın ardından silah arkadaşlarının omzuna alınan şehit Ahmet Aytekin top arabasına konularak götürüldü. Şehidin arkasından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen binlerce kişi ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı.

KIZKARDEŞİNDEN AĞABEYİNE ASKER SELAMI

Şehit Ahmet Aytekin top arabasında götürülürken ağabeyi Kenan Aytekin ayakta durmakta güçlük çekerek kardeşinin fotoğrafına son kez baktı. Küçük kız kardeşi Ayşe Aytekin ise gözyaşları içerisinde ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak asker selamı verdi. Daha sonra her iki kardeş birbirine sarılarak ellerinde Türk Bayrağı ve kardeşlerinin fotoğrafı ile yürüdü.

Cenaze aracına konulan Şehit Ahmet Aytekin Kargın Belde mezarlığında beldenin ilk şehit olarak gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!