Erzincan'da PTT şubesinde şüpheli zarf

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda PTT şubesinde şüpheli zarf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 15:17

PTT Erzincan Şubesi'ne bırakılan ve içinden siyah renkli toz dökülen zarf, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına gönderildi.

Haberin Devamı

PTT Erzincan Şubesi'ne dün Erzincan T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmek üzerine bırakılan zarfın içinden siyah renkli toz dökülünce durum şube müdürü tarafından AFAD'a bildirildi.


AFAD ekipleri, zarfta yaptıkları radyolojik incelemede herhangi bir bulguya ulaşamayınca konu İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne aktarıldı.

Zarfı, laboratuvar incelemesi için sızdırmaz şekilde koruma altına alarak mühürleyen halk sağlığı ekipleri, PTT'de çalışan 10 personel ile şubeye gelen 5 polis memurunu, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti.

PTT çalışanları ve polis ekibinden kan, biyokimya, burun ve boğaz sürüntüsü örnekleri alındı ve akciğer filmleri çekildi. Örneklerin alımı sırasında, hastanedeki tüm sağlık çalışanları ile diğer hasta ve yakınlarına maske taktırıldı.

- Tozun türü, inceleme sonrası ortaya çıkacak

Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Oğuz Çetin, yaptığı açıklamada, konunun müdürlüklerine bildirilmesinin ardından gerekli müdahalenin gerçekleştirildiğini söyledi.

İlgili personelin hastaneye sevki sağlanarak gerekli testler için örneklerin alındığını belirten Çetin, zarfın da mühürlenerek, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına gönderildiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!