Erzincan'da 145 kilo esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda 145 kilo esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 17:33

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yol kontrolü sırasında durdurdukları bir minibüste 145 kilo 800 gram toz esrar ele geçirdi. Esrarı, döşemeye zulalayan sürücü 34 yaşındaki S.Y.’nin dolandırıclık, insan kaçakçılığı, silah ve mermi kaçakçılığı ile terör örgütüne yardım yataklık suçlarından kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Erzincan-Erzurum güzergahında bulunan uygulama noktasında saat 24.00 sıralarında S.Y. yönetimindeki İstanbul plakalı minibüsü durdurdu. Uyuşturucu bulmak için eğitilen ’Rota’ adlı köpeğin de kullanıldığı aramada, koltukların altına yüksek tabanlı döşeme olarak yapılan zula bulundu. Emniyet Müdürlüğü garajına çekilen minibüste yapılan detaylı aramada birer kiloluk hazırlanmış 141 pakette toplam 145 kilo 800 gram toz esrar ele geçirildi. Yaklaşık 700 bin lira değerindeki esrarı Van’dan İstanbul’a götürmek isteyen S.Y. gözaltına alındı. S.Y.’nin dolandırıclık, insan kaçakçılığı, silah ve mermi kaçakçılığı ile terör örgütüne yardım yataklık suçlarından kaydının bulunduğu belirlendi. Şüpheli, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, "Ele geçirilen toz esrar, yaklaşık 2 ton kubar esrarın işlenmesinden sonra kalan miktardır. Kaçakçılıkla ilgili mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!