Eruygur yoğun bakımdan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Eruygur yoğun bakımdan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 18:54

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde 17 Eylülde merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçiren ve boyun kemiği kırılan emekli Orgeneral Şener Eruygur, 28 gündür tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'ne çıkarıldı.

Başhekim Prof. Dr. Nazım Mutlu, yaptığı açıklamada, Şener Eruygur'un nabız ve tansiyonunun normal olduğunu, akciğerlerindeki solunum sorununun giderildiğini, kendi solunumunu yapabilir hale geldiği için makineden ayrıldığını belirterek, “Eruygur'u servisteki odasına çıkardık. Boyun kemiğindeki dört parçalı kırık nedeniyle taktığımız boyun bağı halen duruyor. Boyun kemiğinin kaynamasını bekleyeceğiz. Bunun da bir iki ay süreceğini tahmin ediyoruz” dedi.
Eruygur'un sağ tarafındaki “silik felç hali”nin devam ettiğini ifade eden Mutlu, bunun için fizik tedavisi ve hastanın düzenli olarak egzersiz yapması gerektiğini söyledi.

Eruygur'un boğazındaki tüpün henüz çıkarılmadığını, ancak algılamasının normale döndüğünü, çevresindekilerle el ve kol hareketleriyle anlaşabildiğini de bildiren Mutlu, “Eruygur'un konuşup konuşamayacağı hala belli değil. Bu ancak tüp çıkarıldıktan sonra belli olacak” diye konuştu.

Prof. Dr. Mutlu, Eruygur'un servise çıktıktan sonra ailesinin sürekli yanında kalabileceğini, bunun da hastaya büyük moral olacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!