Ertuğrul Günay'dan ilginç twitter mesajları

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul Günaydan ilginç twitter mesajları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2013 14:18

İzmir Milletvekili eski Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gezi Park tweet'lerine dün akşamdan bu yana devam ediyor. Günay, tarihten de örnekler vererek kışlaya da uğursuz göndermesi yaptı. Günay ayrıca önerilerde de bulundu. Paylaştığı Orhan Veli şiiri ise gidiyor mu tartışmalarına neden olurken, bu tartışmalara Günay yine tweet’le yanıt verdi.

Haberin Devamı

Günay’ın dün akşam attığı tweet’ler:
"Ağaçlar kesilmesin/betonlaşma olmasın" diye çıkılan yolda biri polis-kaç genç öldü; sakat kaldı. Aklımızı koru Allah'ım! Bu neyin kavgası?

İstanbul'da tarihe sahip çıkılacaksa Topçu Kışlası yerine, İbrahim Paşa Sarayı'nın Adliye yapılırken yıkılan kısımları yeniden yapılmalıdır.

Topçu Kışlası yapıldıktan sonra 3.Selim, bu Kışla'dan yayılan bir isyanla da Sultan Hamit tahttan indi. Bu Kışla'ya 'uğursuz' dense yeridir.

Bu uğursuz Kışla yerine  İbrahim Paşa Sarayı tamamlanırsa, İstanbul/Sultanahmet dünyanın en büyük Türk İslam Eserleri Müzesi'ne kavuşmuş olur.

Tarihe sahip çıkacaksak, Taksim'de yeşili yok etmek yerine Kanuni döneminin bu muhteşem sarayını ve İslam Eserleri Müzemizi ayağa kaldıralım.

Tarihe sahip çıkacaksak, Taksim'de yeşili yok etmek yerine Kanuni döneminin bu muhteşem sarayını ve İslam Eserleri Müzemizi ayağa kaldıralım.

İslam Eserleri M'nin genişletilmesi görev dönemimde (Topkapı S'nın işgallerden kurtarılması gibi) önemle takip ettiğim konulardan biridir.

faydalı not İbrahim Paşa Sarayı'nın yıkımdan artakalan kısımları halen Sultanahmet'te Türk İslam Eserleri Müzesi'dir; ancak eserlere yetmiyor. Referandumdan açılmışken; Kazlıçeşmede (önünde miting yapacağımız)silueti bozan/sn Bşb'ı üzen dikmelerin yıkılmasını da halk oyuna sunalım! Gezi Parkı projesini durduran Mah.kararını görmezden geleceksek Kazlıçeşme’de Belediye izinlerine dayalı dikmelerin yıkımını da halka soralım!

Sonsöz, sevgili Orhan Veli'nin:
"Güzel ağacım,
Sen yok olduğun zaman
Biz de inşallah
Başka mahalleye taşınmış oluruz
Sabah ola, hayr'ola.

Haberin Devamı

BU SABAH DA DEVAM ETTİ

Ertuğrul Günay, twitter aracılığı ile mesaj göndermeye sabah saatlerinden itibaren devam ediyor.

Not/ O.Veli'nin güzelim şiirine fal açanlar, hep yaptığım gibi sevdiğim bir şiiri paylaştım sadece.

başka anlam arayıp yorulmayın. /Her görüşten İstanbullu'nun ayakta  alkışlayacağı böyle işler dururken  Taksim'de çok değerli bir parka 'illa bina' diye tutturmak nedir? Dostlar!

İlk günden buyana 'derin devlet alışkanlıklarına' teslim olmak yerine bize yakışacağına inandığım devlet aklına seslendim; duyulsaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!