Ertuğrul Gazi süper güç Bizans’a karşı koydu

Güncelleme Tarihi:

Ertuğrul Gazi süper güç Bizans’a karşı koydu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 01:28

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Söğüt’te katıldığı 737’nci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ndeki konuşmasında, “Ertuğrul Gazi bir uçbeyi olarak dönemin süper gücü Bizans’a karşı koydu. Dış mihrakların güdümündeki bölücü ve FETÖ’cü hainler ne yaparsa yapsınlar, Türkiye’yi teslim alamayacaklar. Her saldırı sonrasında daha da güçleneceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 737’nci Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılmak için dün sabah saatlerinde Bilecik’in ilçesi Söğüt’e geldi. Boynuna yörük poşusu bağlanan Yıldırım, şenliklerin yapıldığı alanın yanındaki Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret edip dua okudu. Türbe ziyaretinin ardından yürüyerek şenlik alanına gelen Yıldırım, tribünlerdeki yörükleri selamladıktan sonra protokolde kendisi için ayrılan yere geçti. Söğüt'teki etkinliklere Yıldırım'ın yanı sıra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile çok sayıda kişi katıldı. TBMM Başkanı Yıldırım, şenlikteki konuşmasında şunları söyledi:

Ertuğrul Gazi süper güç Bizans’a karşı koydu

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’Yİ TESLİM ALAMAYACAKLAR’

"İster Yörük olsun ister Türkmen olsun ister Alevi ister Sünni ister batıdan isterse doğudan, hepimizin hamuru bu topraklarda karıldı. Bu topraklarda mayalandık. Hepimiz aynı çınarın yapraklarız. Hepimiz büyük Türk milletinin evlatlarız. Adımız farklı olsa da amacımız aynıdır. Birimiz olmadan diğerimiz olamaz. Bizi çözmek, birbirimize düşürmek isteyenler, aramıza fitne sokmak isteyenler mevcuttur. Ekonomik, sosyal, siyasi nedenleri bahane eden hainler, bizi zayıflatmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Dış mihrakların güdümündeki bölücü ve FETÖ’cü hainler ne yaparsa yapsınlar, Türkiye'yi teslim alamayacaklar. Her saldırı sonrasında daha da güçleneceğiz.

Ne diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Türklerin vatan sevgisiyle dolu göğüsleri düşmanların melun ihtiraslarına karşı daima bir duvar gibi yükselecektir.' Şunu dost ve düşman herkes bilsin, paramız üzerinden, ekonomimiz üzerinden yapılan operasyonlar, kurulan oyunlar mutlaka bozulacaktır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi bu konuda gözümüzün açılmasına vesile olmuştur. 

Ertuğrul Gazi süper güç Bizans’a karşı koydu

Haberin Devamı

SİNSİ PLANLARI BOŞA ÇIKARTTIK

Ertuğrul Gazi bir uçbeyi olarak dönemin süper gücü Bizans’a karşı koydu. Korkmadan, bahane üretmeden Bizans karşısında çelik gibi durdu. Torunları, Ertuğrul Gazi’nin kemiklerini sızlatmadı. Onları bugüne kadar hiçbir zorluk yıldırmadı. Bugünden sonra da dimdik milletçe hayattayız, hayatta olmaya devam edeceğiz. Düşmanın onlarca yıldır hazırladığı sinsi planları hep boşa çıkarttık. Bundan sonra da boşa çıkartacağız. Dileğim ve duam odur ki Ertuğrul Gazi’yi anma şenliği, Türk milleti var oldukça var olmaya devam etsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!