Erotik ürün yerine ‘kavanoz' ve ‘şişe' göndermişler

Güncelleme Tarihi:

Erotik ürün yerine ‘kavanoz ve ‘şişe göndermişler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2008 13:01

İSTANBUL'da gazetelere verdikleri ilanlarda sattıkları erotik ürünler yerine tencere, kavanoz ve şişe gönderdikleri öne sürülen 4 zanlı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran bazı kişiler erotik ürün satan kişiler tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü. Savcılık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne konunun takip edilmesi için talimat verdi. Mali polis şikayetçilerin verdiği adres telefon ve banka hesaplarını incelemeye aldı. Telefon kayıtlarında mağaza olarak gösterilen adres tespit edildi. Gebze'de bulunan adreslere önceki gün giden polis, 4 zanlıyı gözaltına aldı.

Polis yakalanan zanlıların sorgusuyla çalışma yöntemini de belirledi. Buna göre 4 zanlı gazetelere seks shoplarda satılan ürünlerin ilanlarını verdikleri anlaşıldı. Özellikle penis büyütücü, şişme kadın, Viagra gibi ürünlerin ilanlarını vererek sipariş alan şebeke üyelerinin ihtiyaç sahipleri ile telefonla görüşerek banka hesap numarası verdiği saptandı.

Haberin Devamı

Ürün ücretini alan şebeke üyelerinin kargolarla şipariş adresine gerçek ürün yerine tencere kavanoz ve şişe gönderdikleri saptandı. Şebekenin ürünün sahibine ulaşması ardından telefon açan mağdurlara “Bunlarla şimdilik idare edin” diyerek alay ettikleri de öne sürüldü.

Erotik ürün dolandırıcıları siparişleri genellikle kontrolü zor olduğu için Şırnak, Hakkari, Hatay gibi uzak illere gönderdikleri, dolandırılan kişilerin buralardan seçildiği bildirildi. Hesap hareketlerini inceleyen polis 40'ın üzerinde dolandırılan kişiye rastladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!